”Det här klarar vi inte”

Perrellis hetsresa – flög från Skansen till Boden

1 av 8 | Foto: Foto: JOEL MARKLUND
Perrellikopter Charlotte Perrelli trillar ur helikopter nummer två. Hon har anlänt till Boden arena för Rhapsody in rock.
NÖJE

BODEN. Här landar Charlotte Perrelli i Boden med helikopter.

Bara två timmar tidigare hade hon stått på Skansens scen i Stockholm – knappt 100 mil söderut.

– Jag är bara glad att jag hann, säger sångerskan.

Hon har jobbat stenhårt i flera veckor.

Och ingenting tyder på att Charlotte Perrelli, 33, tänker dra ned på tempot efter schlagerfloppen i Belgrad.

Bara några timmar efter framträdandet på Skansen i Stockholm i samband med nationaldagsfirandet stod hon på scen tillsammans med Rhapsody in rock-gänget – i Boden.

– Jag tog mig från Skansen med golfbil. Sedan taxi, taxibåt, bil, helikopter, flygplan och ytterligare en helikopter. Det var sjukt stressigt, säger hon och berättar om den jäktiga resan till Boden.

– Till slut tog jag av mig skorna och bara sprang över Slussen. Folk som såg mig måste ju ha undrat vad jag höll på med, skrattar hon.

”Det här klarar vi inte”

Det specialchartrade planet landade i Luleå strax innan klockan 22 och tio minuter senare glider den röda helikoptern in över området.

Charlotte skjutsas direkt till en loge för att göra sig i ordning för showen.

– På planet tänkte jag ”shit shit shit, nu spricker det. Det här klarar vi inte”. Och vi hade gjort en backup ifall det skulle spricka, men det höll och det känns så skönt att vara här igen.

Du har tidigare berättat att du varit flygrädd.

– Ja, förut var jag riktigt skraj. Jag har flugit mycket privatplan och åkt runt som en jojo i dem. En gång i Japan fick jag fullständig panik och tårarna sprutade och jag bara kände att ”jag måste av”. Sen har jag blivit mycket lugnare sedan jag fick barn. Och helikopter är inga som helst problem.

”Lite trött i ögonen”

Hur jobbig har dagen varit?

– Just nu är det inte alls jobbigt, jag är bara lite trött i ögonen. Jag tror att den riktiga tröttheten kommer först i morgon.

Tre och en halv timme efter att helikoptern flög in Charlotte Perrelli tar hon och de andra artisterna en buss till Luleå flygplats. 01.41 lyfter de två chartrade planen och återvänder till Stockholm.

FAKTA

Perrellipropellern

1. SKANSEN. Charlotte sjunger för kung och fosterland. Hon och sönerna Angelo och Alessio hinner skoja lite med drottning Silvia och kung Carl Gustaf också innan färden går vidare.

2. GAMLA STAN. Som i en propellers vindslag har Perrelli svidat om. Piloten Anders Bernelind är redo att lyfta när Charlotte kommr springande.

3. BROMMA. Perrelli byter helikopter mot privatjet – och flaxar vidare till Luleå.

4. LULEÅ. Där väntar helikopter nummer två, som ska ta schlagerstjärnan till Boden.

5. BODEN. Charlotte svidar om ännu en gång och river av några låtar på Rhapsody in rock på Boden arena.

6. LULEÅ. Kvällens sista flygtur – som tar Perrelli i privatjeten hem till huvudstaden.