Flickor skriver för damer

Här är tjejerna bakom ”Ladies night”

Åkes flickor Paulina Arpi, Nathalie Söderqvist, Susanne Ringblom och Lisa Persson har skrivit manus ihop med Frida Sundström och Nathalie Westerlund.
NÖJE

Kända män i en show enbart för kvinnor.

Produktionen ”Ladies night” har varit en dunderhit sedan starten 2006.

I höst är den tillbaka, med manus skrivet av – tjejer.

Martin Stenmarck.

Peter Stormare, Henrik Hjelt och Martin Stenmarck är killarna som i höst ska charma Sveriges kvinnor med den turnerande showen ”Ladies night”.

Konceptet är det samma: bara killar på scenen och bara tjejer i publiken.

Men bakom manuset står i år sex tjejer.

– Vi utgår från oss själva och skriver om hur vi som tjejer har det och vad vi tror killar tänker om tjejer. Lite fördomar är bara roligt , säger Paulinne Arpi, en av sex medlemmar i humorgruppen Åkes flickor.

”Det är helt galet”

Gruppen möttes och lärde känna varandra genom en tv-inspelning för tre år sedan och har sedan dess satt upp två egna shower, båda på Mosebacke i Stockholm.

Hur känns det att jobba tillsammans med Peter, Henrik och Martin?

– Otroligt coolt, och jätteroligt. Förra året var vi där hela gruppen och tittade, så vi har ju en aning om hur det är. Det är helt galet med alla tjejer som blir som uppslukade av showen.

Gruppens ende manlige medlem utgörs av regissören Walter Söderlund. Han har tidigare arbetat mycket med Killing-gänget och deras produktioner ”Nile City”, ”Percy tårar” och ”I manegen med Glenn Killing”.

FAKTA

Hit kommer "Ladies night"

12/9 Västerås

13/9 Gävle

19/9 Nyköping

20/9 Jönköping

26–27/9 Stockholm

3–4/10 Göteborg

10/10 Karlskrona

11/10 Linköping

17/10 Uppsala

18/10 Örebro

24–25/10 Malmö