Grät ut i tv – nu får Arja sjunga

Saijonmaa till ”Allsång på Skansen”

NÖJE

Hon grät i SVT och berättade att hon gärna ville medverka i ”Allsång på Skansen”. Nu får hon det.

Arja Saijonmaa är klar för sommarprogrammet.

– Det blir ett specialskrivet nummer för mig, säger sångerskan till aftonbladet.se:s Tobbe Ek.

”Jag har ringt och tiggt” Arja Saijonmaa börjar gråta i ”Stjärnorna på slottet” när hon ska berätta om motgångar i sitt liv. Flera gånger har hon tiggt om att få vara med i ”Allsång på Skansen” – men förgäves. ”Det har känts mördande för mig”, säger hon.

I SVT:s ”Stjärnorna på slottet” tröstades Arja Saijonmaa av skådespelerskan Britt Ekland när sångerskan i säsongsavslutningen brast ut i tårar eftersom hon aldrig fått vara med i ”Allsång på Skansen”.

– Jag har förnedrat mig gång på gång i många år. Ringt och ringt och tiggt om att få vara med, sa hon i programmet.

Kände sig utfryst

För Aftonbladet berättade sångerskan i januari att sommarprogrammet är en symbol för något hon inte längre är välkommen till. Ett bevis på utfrysning från det svenska nöjesetablissemanget.

– Det är ett sår som jag burit ensam. Svenska folket är min seismograf. De är den enda sanningen för mig. Jag är till för dem. Men jag har inte tillåtits uppträda för dem, sa hon till Aftonbladet.

Nu är Arja Sajonmaas väntan över. I sommar kommer hon att stå på scenen och sjunga för svenska folket i ”Allsång på Skansen”.

– När SVT ringde så började jag skratta och sa att de inte behövde ha med mig bara för att det stått i tidningen, säger Arja Saijonmaa till aftonbladet.se:s Tobbe Ek.