Sommaren med Kent - en revansch

Kraftfull och dynamisk – här är betyget på Kents spelning i Borlänge

NÖJE

BORLÄNGE. Kent kliver in i sommaren med en uppgraderad och mer laddad show än i våras.

Det känns verkligen som att kärleken väntar på dem där ute.

Foto: DRAGAN MITROVIC
KRÄMAR PÅ Jocke Berg och hans Kent tar revansch för den lite kallare vinterturnén.

Det är den tredje turnésvängen på senaste albumet "Tillbaka till samtiden" som Kent inleder på Ovanbroparkeringen den här behagligt ljumma och ljusa fredagsnatten.

Om de på förra premiären kändes lite för nöjda vibrerar helt andra nerver här. Kent kommer med en utomhusvariant av vinterturnén som tydligt markerar varför de är Sveriges största rockband.

Lurar in publiken

Läckert ljussatt, kraftfull och dynamisk, med en setlista som lurar in publiken via gamla favoriter som "Stenbrott" och "Blåjeans", och tar dem vidare in i nya albumets mer storslagna, elektroniska världar - "Ingenting" är mäktig som vanligt - för att navigera sig vidare mellan majestätiska anthems som "Kärleken väntar" och överraskningar som "Oprofessionell".

Har längtat

Eskilstuna-kvartetten har längtat ut i sommaren, känns det som, och vräker tillsammans med sina två hjälpmusiker ut sitt set med en new ordersk och ibland rentav daft punksk arenavärdighet.

"Om du var här" glider över i "Dom andra" med utsökt discoelegans, vi får en lovande helt ny låt som heter "Håll ditt huvud högt" och när Jocke Berg lägger in "Utan dina andetag" som första extranummer är få ögon helt torra.

En liten revansch, som lär utvecklas till ännu en stor Kent-sommar.

FAKTA

Kent

Turnépremiär: Eldorado, Peace & Love, Borlänge. Publik: Åtskilliga tusen, hela parkeringen är knökad. Längd: Cirka 90 minuter. Bäst: "Dom andra". Sämst: Inget särskilt.