Ta det lugnt, Charlotte!

Charlotte Perrelli kollapsade – nu hotas ”Rhapsody in rock”

Foto: Lina Boström Einarsson
NÖJE

Den tuffa våren blev till slut för mycket för Charlotte Perrelli.

Efter en plötslig kollaps i fredags tvingades hon akut till sjukhus.

Nu är ”Rhapsody in rock”-turnén i fara.

Foto: Lina Boström Einarsson

Ett äktenskap i kris.

Ett misslyckat schlager-EM.

Ett kraftigt viktras.

I fredags tog det stopp för Charlotte Perrelli, 33. Stjärnan var tvungen att uppsöka akut läkarvård på ett sjukhus i Stockholm.

– Hon var jättesjuk, berättar hennes manager Staffan Jordansson för Aftonbladet.

Första gången på 12 år

På lördagen fick superproffset Perrelli för första gången på tolv år ställa in en konsert. De drabbade var Storuman-publiken.

– Hennes manager ringde på morgonen och sa att hon åkt in på sjukhus och hade legat med dropp över natten, berättar konsertansvarige Karl-Erik Byström.

Ändå hoppades västerbottningarna in i det sista på att schlagerstjärnan skulle dyka upp.

– Först sa managern att de trodde att det var magsår och att hon säkert skulle piggna på sig. Så vi hade ordnat privatflyg så hon skulle kunna komma. Men vid två på eftermiddagen ringde han igen och sa att det går inte.

Med sig på scenen skulle Charlotte haft artistkollegan Jan Johansen.

– Vi har jobbat ihop mycket och Charlotte klagar aldrig. Nu behöver hon vila, det har varit väldigt mycket på sista tiden, säger han.

”Allting på en gång”

Han är inte förvånad att Charlotte till slut inte orkade.

– Hennes jättejobb i Eurovision och den dåliga placeringen tog nog på krafterna. Och så förhållandet och sånt – det är allting på en gång.

Till att börja med är Charlotte sjukskriven i en vecka, men Jordansson flaggar för att sjukskrivningen kan förlängas.

– Vi tar beslut i morgon (läs: i dag) hur vi ska göra med den närmaste tiden, säger han.

På lördag är det premiär för Robert Wells superturné ”Rhapsody in rock”. Där är Charlotte ett av de stora dragplåsterna.

– Jag talade med henne på midsommar, då sa hon att hon låg nedbäddad. Det finns inget i världen som är viktigare än att hälsan är bra – speciellt eftersom hon har barn. Jag kommer inte stå med elden i baken på henne, säger Wells.

FAKTA

Kollegorna: Vi stöttar Charlotte

Robert Wells, turnéansvarig för ”Rhapsody in rock”

– Det viktigaste är att hon mår bra, speciellt eftersom hon har två grabbar. Jag är själv far. Det finns en backup-plan om hon inte kan.

Jan Johansen, artistkollega

– Hon går alltid upp på scenen med 40 graders feber, det är väl den småländska arbetsmoralen. Men hon har inte fått en lugn stund på väldigt länge – det håller inte i längden.

Nanne Grönvall, artistkollega

– Jag hoppas att hon förstår att det viktigaste är hennes välbefinnande. Samtidigt förstår jag hennes plikttrogenhet – så vad hon än gör med ”Rhapsody” är det viktigt att vi andra stöttar det beslutet.

Bert Karlsson, bolagsdirektör

– Hon har inte mått bra på jättelänge. Charlotte är en slitvarg som alltid jobbat hårt. Men hon skulle aldrig ha gjort den där idiotiska promotion-turnén.