Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

”Satan får släpa bort den karln”

Läs Little Stevens sommarkrönika – exklusivt för Aftonbladet

NEW YORK. Rock’n’roll-vänner!

Steven van Zandt.   Steven van Zandt.

Är det inte helt fantastiskt att vi, ända fram tills för två år sedan, fortfarande kunde se fem av de sju snubbarna som uppfann rock’n’roll uppträda?

Vi förlorade Elvis och Buddy Holly för ett ganska bra tag sedan, men Fats Domino, Little Richard, Bo Diddley, Chuck Berry och Jerry Lee Lewis fortsatte tappert att vara musikens trogna soldater och kommunicerade ut storheten som har inspirerat sex generationer – hittills.

Nu verkar det dock som om de alla håller på att trappa ner ungefär samtidigt, även om Jerry Lees senaste duettplatta får mig att inse att Satan själv får släpa den karln bort från scenen.

Och, slutligen, så har en av dem, garagerockens farfar, Bo Diddley, insett det fina i kråksången och flugit iväg till högre höjder och vi dedikerar den här veckans show i ”Little Steven’s underground garage” till honom.

För att hylla Diddley lyssnar vi till den nära vännen – och fantastiska skvallerbyttan – Dion. Han kommer att ge förstahandsuppgifter på hur det var på den gamla goda tiden. Och lita på mig – historierna är galna!

Galna – som i galet bra – är även ”Världens coolaste låt – just nu”. ”What have you invented today?” är gjord av Outrageous Cherry och finns med på en platta som i december tveklöst kommer att listats som ett av årets bästa album, ”Wide Awake In The Spirit World: The Best of Outrageous Cherry”.

Det här gänget klarar själva av att hålla liv i Detroits psykedeliska sida. (De blev ju liksom tvingade att klara sig själva när The Psychedelic Stooges bestämde sig för att skippa den psykedeliska biten av sitt namn.)

Anyway, om du älskar blommor, och blir förtjust av att tänka positiva tankar, då ska du gå in på vår hemsida. Är du bara lite lagom psykedelisk i sinnet så låter vi dig ladda ned låten gratis.

Vi hörs väl i helgen?

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet