Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Victoria – du får gärna filma mig
    Restaurang Teatergrillen första torsdagen efter semestern är alltid speciellt. Så många offentliga människor som återförenas för att jämföra solbrännor med varandra. Jag var där i torsdags. Det var ett kändishav.

Där fanns Ulf Ekberg. Nu blondare än någonsin. Hans hårfärg påminde om den färg som tändstickor utsöndrar precis när de tänds. Vid bordet intill satt Leif GW Persson. Han drack starksprit och tittade ut över lokalen med en blick så lycklig att man trodde att han just löst Uppsalamorden. Alldeles bredvid åt programledaren Hans Wiklund. Fortfarande med vitfärg på händerna efter något projekt på sommarstället. Sofi Fahrman stod i modepose vid dörren. Författaren Sigge Eklund pillade fast sin slips i skjortan så att den inte skulle göra några nedslag i kantarellsoppan.

Men det blev ett särskilt sus när Victoria Silvstedt kom in med sitt entourage. Hon hamnade vid bordet intill mig. Med sig hade hon en filmfotograf som stod upp och filmade sällskapet hela middagen. Det såg mycket underligt ut.

”Vad är det han filmar”, frågade jag en servitör.

”Jag vet inte. Men de får inte störa de övriga gästerna, jag säger genast till dem”, svarade han och försvann.

Och så såg jag hur han pinnade fram till Victoria och väste och viskade och pekade mot mig. Jag fick genast bilden av att han sagt: ”Herrn där borta är mycket störd över kameran.” Det gjorde mig illa till mods. Man vill ju inte vara sån. Victoria och sällskap böjde sig framåt och tisslade. Säkert om mig. De tyckte att jag är dum i huvudet.Det blev ohållbart, jag stod inte ut med känslan. Jag gick fram till Victoria och sa: ”Alltså, jag vet inte vad servitören sa, men ni får gärna filma mig.” Victoria log och tackade. Så satte jag mig igen. Och funderade. Hur framstod jag där egentligen. Som en uppmärksamhetskåt snubbe som gärna vill vara med på film? Som en riktig tönt. Jag satt tyst i några minuter. Och så gick jag tillbaka igen. ”Alltså, det är inte så att jag VILL att ni filmar. Men det är okej om ni gör det.”

Tystnad från Victoria, ett snabbt leende och ett ”okej”.

Jag gick tillbaka till mitt bord. Victoria böjde sig åter fram. Jag hörde ingenting, men jag anade vad hon sa: ”Fan, vad han kommer hit och vill prata med mig. Han får ragga på någon annan.

Jag lider. Men jag går inte fram igen. Jag går hem.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet