Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

De är besatta av Gry Forssell

Tjejen på tv finns också i verkligheten
    Jag har två brorsbarn som heter Sven och Signe. De är väl en fyra, fem år och har just börjat inse att de människor som syns i tv:n också finns i verkligheten. De har börjat odla egna idoler.

Det är mycket fascinerande att betrakta. En särskilt kärlek hyser de för Gry Forssell. De brukar leka henne. De klipper ut manuskort, tar på sig glittrande klänningar och ställer sig på ölbackar och säger "plats på scen för Linda Bengtzing" och såna saker.

Varje gång jag hälsar på ute i förorten ska det lekas Gry Forssell. Jag får vara publik. Det är rättvist att tala om en besatthet här.

Jag bestämde mig därför för att ta med dem till Gröna Lund i går för att titta på "Sommarkrysset". De var mycket spända. "Jag vet vem Gry Forssell är. Då måste hon veta vem jag är", funderade Sven när vi tog båten över.Gry hade ordnat vip-pass till ungarna och jag förklarade noga för dem när jag hängde dem runt deras halsar: "Vip betyder Väldigt viktig människa. Det innebär att ni är lite bättre och lite finare än alla andra här inne som inte har sådana pass." De förstod inte riktigt, det förstod jag på blickarna, men de anade. Och så ställde vi oss och väntade på Gry Forssell.

När hon kom var hon klädd i blått. Förvirrade blickar från barnen. Rädsla.

"Hej, Sven och Signe", ropade Gry. Sven mumlade: "Hon känner mig." Och så hälsades det och två små barn tittade i marken och sparkade på grus. Då och då tittade de upp för att slås av det ofattbara – tjejen på tv som de älskar finns också i verkligheten.

Och så fick de gå bakom scenen, in i rummen där alla artisterna var. De blev glada när de träffade Nanne Grönvall, men mötet med Dag Finn satte inte lika starka avtryck. Gry visade av okänd anledning upp en bild med grovt pornografiskt innehåll och Signe tittade länge på bilden, granskade den och sa sedan lugnt: "Vilka nakenfisar." Sen satte vi oss i publiken och tittade på programmet. Gry vinkade till Signe och Sven när hon kom in på scen.

Hysteriskt fnissande. "Hon vinkade till oss", viskade Signe. "Nu vet hela världen att vi är kompisar." Och så pekade hon på kameran.

Sen gick vi hem. Barnen var lyckliga. Och jag var belåten över att kunnat konstatera att jag bidragit till återväxten av idolkulten i västvärlden.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet