Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Bli totalt förnedrad i tv? JATACK!

Jag håller långsamt på att förgöra de goda värden mitt varumärke eventuellt hade en gång i tiden

Bröderna Schulman i suspensoarer som lovar för mycket.   Bröderna Schulman i suspensoarer som lovar för mycket.   ? Jag heter Alex Schulman, men jag går understundom under ett annat namn. De kallar mig kort och gott för ”herr jatack”. Det beror på att jag säger ja till det allra mesta när det gäller exponering i media. Paneldiskussioner, lekprogram, radioprogram, killtidningsintervjuer, dagstidningsenkäter?… Jag är med på allt. Jag är inte killen som är svår. De hinner oftast inte ens ställa klart frågan innan jag säger JATACK. ”Hej”, säger de. ”Jag heter Johan och ringer från radiopro?…” Så långt hinner de. Sen skriker jag: JATACK!

Man talar så mycket numera om ens personliga varumärken och ur ett sådant perspektiv är naturligtvis den här attityden livsfarlig för mig. Jag håller långsamt på att förgöra de goda värden mitt varumärke eventuellt hade en gång i tiden. Varje gång jag är med i ett tramsigt program av typen ”Kockduellen”, så karvas mitt värde ur. Det är därför jag är så hålögd och blek. Vänner i branschen säger ”akta dig, Alex”. Och jag svarar: ”Ni har inte ens sett början på det här. Jag ska ta den här grejen ända in i kaklet”

Så igår nådde jag rock bottom. Förutsättningarna kunde inte varit mer förnedrande. Programmet heter ”Hål i väggen”, men skulle lika gärna kunnat heta ”Hål i huvudet”. Där stod jag vid en bassäng. På mig hade jag en tajt kroppsstrumpa i silver. Under den en suspensoar som lovade mycket till dem som tittade. En röd hjälm på huvudet. Och armbågsskydd av den typ man ser på dagis eller bland blödarsjuka.

Jag blir anvisad att stå alldeles vid bassängkanten. En ridå försvinner och plötsligt kommer en vägg farande mot mig. I denna vägg finns ett hål och tanken är att jag ska forma min egen kropp så att jag inte träffas av denna vägg. Lyckas jag står jag kvar och får kanske några poäng av domaren. Misslyckas jag knuffar väggen ner mig i bassängen.

Och väggen kommer närmare. Publiken skriker. De vill se vattenchock. Programledaren ropar att jag ska koncentrera mig. ”FOKUS”, skriker han. Och lampor blinkar, sirener tjuter och väggen kommer och jag formar kroppen så att jag ser ut som en liten dåre och PANG säger det och jag faller handlöst ner.

Och sen är allt kallt och vått och förvirrande. Jag når upp till vattenytan. Min röda hjälm är på sniskan. Man kan se mina revben genom silverdräkten. Jag stiger upp ur poolen. Tävlingen är slut. Jag lämnar studion.

Och kvar i vattnet ligger resterna av mitt personliga varumärke.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet