”Det är skitjobbigt”

I år är Jihde med i ”Idol” från början

NÖJE

– Det är skitjobbigt. Det går aldrig att vänja sig vid att krama någon som är ledsen.

I år får programledaren Peter Jihde trösta tusentals idol-aspiranter – från första juryavrättningen till höstens Globenfinal.

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
Måste trösta Det är inte bara roligt att vara programledare i ”Idol”.

Själv presenterar programledaren nya säsongen som ”Super-Idol”. Efter fyra svenska omgångar ska nya ”Idol” bli bättre och vassare än någonsin.

”Känns ärligare”

Förra året var han fortfarande kvar på SVT när auditionturnén pågick. I år är en av nyheterna att Jihde även har tagit över Carina Berg och Carolina Gynnings programledarroll när TV4 dammsög landet på talanger inför säsongen.

– Det känns ärligare och roligare att vara med från början. Nu har jag sett de här killarna och tjejerna från allra första början, säger Peter Jihde.

Men upplägget har baksidor. Redan i kvällens avsnitt får tittarna se Jihde försöka samla ihop skärvorna efter deltagarnas krossade idoldrömmar.

– Det är skitjobbigt. Det går aldrig att vänja sig vid att krama någon som är ledsen. De kanske har stått och köat i tio timmar, suttit och väntat på en stol en hel lång dag och sen får de veta att de inte är vad juryn letar efter.

Många som gråter

Och med tusentals sökande har tårarna – precis som tidigare år – varit många.

– Det är en ganska stor del av jobbet som handlar om att trösta och prata med folk. Att se alla som är ledsna är den jobbiga delen av ”Idol”.