Knockad – av elchock

Tv-mannen testade Filip & Fredriks show

1 av 3 | Foto: Foto: OLA AXMAN
”fasansfullt rädd” Filip och Fredrik ska snart utföra det strömförande uppdraget som slog ut en testperson i sex timmar. ”Det är ett mirakel att min kropp är i jämvikt. Att en jävla stöt ska sätta den ur spel gör mig fasansfullt rädd”, säger Fredrik Wikingsson.
NÖJE

Kanal 5:s test spårade ur.

Plötsligt föll mannen ihop – utslagen av en elchock.

Nu står Filip och Fredrik inför samma utmaning.

– Det gör mig fasansfullt rädd, säger Fredrik.

Olyckan inträffade under förberedelserna inför Femmans nya supershow ”Vem kan slå Filip och Fredrik?”. Ban- och dekorbyggaren Frippe Ahl fick uppdraget att prova den strömförande utmaningen ”Elchocken”.

Men strömstyrkan var alldeles för hög.

– Stötarna var så hårda att jag domnade av. Kroppen vek sig och det var som att bli förlamad i hela kroppen, säger Frippe.

Smällen efter voltdramat satt kvar i sex timmar.

Rädd för hjärtattack

– Jag kände precis hur strömmen hade gått, till och med i hårbotten. Jag har konsulterat doktor och det är ingen skadlig grej, såvida du inte lider av något hjärtfel, säger han.

Något som knappast lugnar Filip Hammar, 33, och Fredrik Wikingsson,35. Duon har hört talas om incidenten, men vet fortfarande inte vad utmaningen går ut på.

– Jag har konstant skräck för mitt hjärta. Jag tänker säkert tio gånger per dag att jag ska få hjärtattack – då kan det inte vara bra att få den här typen av stötar, säger Fredrik.

– Vad jag har förstått så var strömmen så hög att benen bara vek sig. Det är ju fan inte roligt, säger Filip.

”De svimmar väl”

I dag börjar inspelningen av programmet – och på schemat är bland annat just ”Elchocken”. Vem i duon som tvingas göra utmaningen är inte klart.

– Jag kommer att trigga dem. Det här är en tävling, den måste vara strikt annars blir svenska folket uppretat. De har ju dragit ned på strömstyrkan nu, så de svimmar väl bara, säger programledaren Ingvar Oldsberg, 63.

FAKTA

Eltestet – så går det till

I Femmans nya show ”Vem kan slå Filip och Fredrik?” ska humorduon tävla mot svenska folket i en rad fysiska, praktiska och intellektuella utmaningar.

En av dem går ut på att föra en metallring genom en elektrisk hinderbana. Så fort du kommer i kontakt med banans ram får du en stöt genom kroppen.

När kanalens team i veckan testade utmaningen blev strömstyrkan så hög att benen vek sig för försökspersonen Frippe Ahl.

ARTIKELN HANDLAR OM