Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Chippens gest är den falskaste jag sett

Det finns en belåtenhet i hans blick som jag känner igen

    Med undantag från söndagar så äter jag kräftor varje dag under september. Jag älskar kräftor på ett i det närmaste osunt sätt. Ge mig en kräfta, oavsett tid på dygnet och jag sätter mig och suger på den tills den tappar färgen. Dessa dagliga kräftfester placerar jag med fördel på Sturehof, som är Stockholms bästa skaldjurskrog. Alltid denna underbara blandning av skaldjursälskande svenskar och amerikanska nollkoll-turister som tittar på menyn och inte har en aning om vilken matfest de just ska ta del av.

Under mitt torsdagsbesök händer något intressant. Fotbollsspelaren Chippen Wilhelmsson kommer in tillsammans med model/actress/whatever Oksana Andersson. Chippen bär en bredrandig kavaj som säkert kan tas för trendig bland clowner i cirkussammanhang. Han stegar fram till ett av de exklusiva borden alldeles vid fönstren, de slår sig ner och det tar bara en kvart och så dyker det upp en paparazzifotograf på gatan utanför. Han handlar snabbt och kliniskt. Kameran i vädret, kis med blicken och så ett smatterband av bilder.

Jag tittar bort mot Chippen och Oksana. De har upptäckt fotografen. Det finns en belåtenhet i hans blick som jag känner igen. Jag kan inte placera den, var har jag sett den förut. Jo! Nu minns jag. Han visade exakt samma belåtna flin på de där smygtagna bilderna av honom och Oksana från deras strandsemester.

Och då slår det mig. Han tycker om det här. Han vill bli fotograferad.Så går det tio minuter till och så är det dags igen. En fotograf står och smyger bakom ett elskåp där ute och fyrar av bilder mot fönstret. Jag tittar åter mot Chippen. Samma belåtna min, samma fnissande mellan honom och Oksana. Men så vinkar Chippen på hovmästaren. Jag hör inte vad han säger men han pekar ut mot fotografen, gestikulerar och ser väldigt bekymrad ut. Han beklagar sig helt enkelt. Hovmästaren säger inte ”men varför valde du ett fönsterbord om du inte vill bli plåtad, din idiot”. Nej, han sätter fart mot en servitör, som sätter fart mot en dörrvakt, som sätter fart ut mot fotografen som snabbt försvinner från platsen. Chippen tar en klunk ur sitt glas, skakar på huvudet i en gest som alla omkring enkelt översätter: ”Aldrig får man vara ifred”. Det är den falskaste gest jag har sett.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet