Filip och Fredrik slår tittarrekord

Foto: FELIPE MORALES
Succéduo Första avsnittet av ”Vem kan slå Filip och Fredrik?” blev succé och resulterade i både rekord för humorduon och tittarrekord för en lokalproduktion i Kanal 5.
NÖJE

735 000 tittare såg Filip och Fredrik ge järnet i nya underhållningsprogrammet ”Vem kan slå Filip och Fredrik?".

Det innebär personligt rekord för duon – och tittarrekord för en lokalproduktion i Kanal 5.

– Det är ett spektakulärt, spännande och roligt program. Men att det skulle gå så här bra hade vi inte räknat med, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas till aftonbladet.se.

2004 sågs ”Big brother”-finalen, där Carolina Gynning till sist stod som segrare, av 655 000 tittare.

I våras bänkade sig 695 000 personer framför dumburken för att följa inredningsgänget i "Roomservice” när de hälsade på hos häcklöperskan Susanna Kallur.

I går satt 735 000 tittare klistrade hemma i tv-soffan för att se Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kriga mot sin första utmanare i ”Vem kan slå Filip och Fredrik?”.

Nytt rekord för humorduon – och nytt tittarrekord för en lokalproduktion i Kanal 5.

”Det är en kniv på strupen”

– Vi är urglada här förstås. Grymt bra jobb av Filip och Fredrik som kämpar stenhårt. Ingvar Oldsberg är fantastisk och utmanarna taggade. Att det skulle gå så här bra hade vi inte räknat med, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5, till aftonbladet.se.

– Jag tror att Filip och Fredrik i kombination med Ingvar Oldsberg är man inte sett på det här sättet förut. Och programmet är spektakulärt, spännande och roligt. Det är en strid på kniven mellan utmanarna och Filip och Fredrik.

”Det kommer hålla i sig”

Tycker du att det här konceptet är tillräckligt stabilt för att det höga tittarantalet ska hålla i sig?

– Det hoppas jag förstås. Det är tuff konkurrens just i kväll när det är en annan fysisk tävling på tv. Men jag tror att det kommer hålla i sig. Man vill vet hur den här holmgången slutar, svarar Dan Panas.