”Jag bävar lite för Skellefteå”

Aftonbladet.se:s schlagerexpert Tobbe Ek kommenterar städerna i Melodifestivalen

NÖJE
Tobbe Ek.

Göteborg: Göteborg är en instutition i Melodifestivalsammanhang och har alltid bra arrangemang.

Skellefteå: Jag bävar lite för Skellefteå. Förra gången var arrangemanget inte mycket att hänga i julgranen. Och i fjol vid deltävlingen i Kiruna, som i och för sig ligger en bra bit längre norrut, lyckades man inte fylla arenan. Så jag hoppas att Skellefteå försvarar den norrländska hedern och ser till att fylla arenan med en schlagerälskande publik från norra Sverige.

Leksand: Senast var det mycket gemytligt och mysigt där. De hade stora rosa dalahästar och lyste upp kommunhuset i rosa, eftersom Leksand definierade det som schlagerfärgen. Det ska bli intressant att se om de kan överträffa det.

Malmö: Det ska bli intressant vad Malmö kan kontra med i och med att de har ny arena. Jag tror till och med att de hade hoppats på att få finalen med, trots att staden inte har hotellkapacitet för det.

Norrköping: Det ska bli spännande att se. Det verkar som om Norrköping strävar efter att dra till sig musikpubliken. Jag har inte hört något om hur arrangemanget var där förra gången, men eftersom 50 Cent hittade dit kanske det blir svängigt värre.

Stockholm: Jag tror att det är av bekvämlighetsskäl som finalen hålls i Globen igen. SVT och Melodifestivalen är trygga där, och produktionen – de flesta ur den i alla fall – och Stockholmspressen får avsluta på hemmaplan efter sex veckor på vägarna.

ARTIKELN HANDLAR OM