Tjuven flydde från Olle Sarri

Regissören rånad – då tog skådisen upp jakten

1 av 4 | Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Olle Sarri tvekade inte. Han slängde sig in i bilen och satte efter rånaren.
NÖJE

Olle Sarri, 36, spelar just nu in komedin ”Midsommarfesten” i Trosa.

Men han fick inleda med en riktig biljakt som långt ifrån ingick i manus.

Under inspelningen av svensk-amerikanska filmen ”Midsommarfesten”, med ”Beverly Hills”-stjärnan Luke Perry och svenske Olle Sarri i två av rollerna, blev Hollywood-regissören Ian McCrudden bestulen.

– Det var någon som bröt sig in i Ians rum och snodde en plånbok. Det var lite pengar och så alla kort. Sen blev han konfronterad och sprang ut och körde iväg i en bil, säger producenten Pontus Sjöman.

”Hoppade in i en bil”

Olle Sarri tvekade inte. Han släppte manus och tog upp jakten på tjuven.

– Jag hoppade in i en bil och försökte åka efter. Han hade en minuts försprång, men jag försökte komma ifatt. Jag frågade folk efter vägen om de sett något. Ja, jag var nog ute och körde ganska länge, säger Sarri om sin hjälteinsats.

Och timmarna gick.

– Producenten och en annan skådis körde runt och letade efter mig, de var lite oroliga, säger han, och tillägger:

– Tråkigt för regissören att komma till Sverige och bli utsatt för stöld, speciellt efter att ha berättat för sina amerikanska kollegor och Luke Perry om hur trevligt det är här.

Men händelsen är polisanmäld och Olle Sarri är hoppfull om att allt kommer att lösa sig, på ett eller annat sätt.

”Kan få en kopp kaffe”

– Om han, förövaren, är läskunnig, så får han jättegärna komma förbi, och han kan få en kopp kaffe. Han behöver inte betala bensinpengar för biljakten heller, säger Olle Sarri.

FAKTA

Luke perry Spelar i den svenska komedin

”Midsommarfesten” är en svensk sommarkomedi som utspelar sig i Trosa, i Södermanland. Filmen regisseras av Ian McCrudden med svenska Catti Edfeldt som regiassistent och med producenterna bakom prisbelönta filmen ”Förortsungar”. I rollerna ses bland andra Luke Perry, Lisa Werlinder, Olle Sarri, Per Wernolf och Anna Littorin.

ARTIKELN HANDLAR OM