Dr Bluff lurade TV 3:s Efterlyst

NÖJE

Doktor Bluff lurade Hasse Aro.

När den välkände läkaren skulle medverka i ett program om bedragare bodde han flott och åt gott på tv-bolagets bekostnad.

Och försvann.

Foto: ANGELICA ENGSTRÖM
Hasse Aro, programledare i Efterlyst, lyckades få Dr Bluff att ställa upp för en intervju. Men han blev lurad - Dr Bluff dök aldrig upp.

Sveriges mest notoriske och mytomspunne bedragare, "Doktor Bluff", 62, har i över 30 år levt på andras bekostnad. Han har bott på lyxhotell, ätit god mat och kört bilar som han inte betalat. Sedan 1958 har han dömts över 30 gånger för olika bedrägerier.

Visa ett bedrägeri

Han hävdar att han numera övergett sitt kriminella liv och när TV3 bad honom medverka i Efterlysts specialprogram om bedragare, tackade han ja. Han lovade dels en intervju, dels att visa hur lätt det är att genomföra ett bedrägeri.

Programledaren Hasse Aro fick känna sig blåst på intervjun. Och bedrägeriet blev han själv utsatt för.

Checkat ut

När han kom för att hämta "Dr Bluff" på hotellet hade han checkat ut. Kvar fanns en nota på mat och dryck för över 6 000 kronor. Bland annat hade han beställt 12-årig whisky och den dyraste maten på menyn.

- Han sa att "jag reser i dag i stället för på tisdag". Sedan kom han aldrig förbi igen, säger den snopna receptionisten.

Annika Sohlander