Chris Martin vill ha Robyn

I kväll spelar Coldplay
för ett fullsatt Globen

Foto: AP, OLA AXMAN
VARVAR NER MED GODIS Chris Martin dricker inte alkohol. I?stället kommer han att varva ner med choklad efter spelningen i kväll. ”Jag äter alltid godis efter spelningarna, så jag gillar att springa runt på scenen så att jag bränner kalorier” säger han.
NÖJE

LONDON. Chris Martin är lite avundsjuk på Madonna.

I kväll spelar Coldplay i Globen – men de har inte Robyn som förband.

– Hon är fucking briljant, säger han.

Foto: AP
Coldplay gör två spelningar i Stockholm.

Frun Gwyneth Paltrow är bästa väninna med Madonna.

Chris Martin, 31, vågar dock inte ens gå på yoga tillsammans med popdrottningen för att han aldrig skulle kunna mäta sig med henne.

För trots att Coldplay sålt över 30 miljoner skivor är Chris Martins självförtroende inte på topp. Nya ”Viva la vida or death and all his friends” toppade listorna så fort albumet nådde skivhyllorna.

– Jag har väldigt höga krav på mig själv. Jag är aldrig nöjd utan känner mig alltid misslyckad och att jag kan bli bättre, säger han när Aftonbladet träffar sångaren i London.

Inför de två utsålda konserterna i Globen passar Chris Martin på att hylla svensk musik och framför allt Robyn som är förband till Madonna under delar av hennes världsturné.

Hyllar fler svenskar

– Robyn är helt otrolig. Först var jag bara fascinerad av hennes frisyr men hennes låtar är så bra. Det är helt rätt att hon är så framgångsrik här i England för hon har stor talang.

Han nämner också Nina Persson i Cardigans, The Hives och Wannadies. Men den största inspirationskällan hittar vi dock i grannlandet Norge.

–  A-ha är det första bandet jag någonsin lyssnade på. Deras melodier var helt gudomliga. Och så är de ju snygga!

Som bevis har han mängder av plastarmband på handleden.

– Det är för att alltid hedra Morten Harket. Jag vill vara som honom. Vi har träffats också. Jag blev helt starstruck första gången jag träffade A-ha.

Frågan är om det inte skulle vara tvärtom i?dag.

ARTIKELN HANDLAR OM