Coldplay i Sverige

Aftonbladet.se rapporterar live från konserten

1 av 9 | Foto: Nina Johansson
Allt är gult under Yellow.
NÖJE

22:32 By the way, nu fyller folk sina handväskor fulla av konfetti. Härlig sovenir..antar jag..

22:25 Ja, hörrni, så var det slut för ikväll. Grattis till er som har biljett till imorgon, ni lär inte bli besvikna! Tack för att ni hängde med mig här ikväll, nu blir det hemgång och försöka somna in med Coldplay surrande i mina halvt döva öron. Ljudet var med andra ord högt. Men bra.

22:24 Tack tack tack, säger de igen och nu verkar detvara över, det är stående ovationer både från publik och från Coldplay själva.

22:19 Sicket VRÅL, det blir när gänget bankar igång Yellow, självklart är numera scenen gul. Publiken är med från start och missar inte en stavelse. Undrar hur det känns att vara Chris Martin just nu? Ganska mäktigt antagligen...

22:18...och DÄR är de tillbaka, Chris Martin knäböjer i vördnad för publikstödet.

22:18 Publiken vill ju definitit ha mer...

22:17 Scenteknikerna börjar plocka ihop, så det verkar inte bättre än att det nu är över för denna kväll. Eller är det en klassisk luring?

22:15 Tack så mycket allihop, kanske ses vi i morgon igen, hoppas Chris Martin och bandet applåderar publien rejält, kanske blir det inga extranummer, känns inte så.

22:13 Dags för ny backdrop (som alltså hänger bakom bandet på scen), nu står det bara VIVA, som kan ses på bandets hemsida. Nu börjar de tacka för sig...men vi räknar med extralåtar så klart..

22:11 Det skulle man nästa kunna tolka som en avslutning..but no, vi kör lite till. Låten går snyggt över i Death and all his friends.

22:10 Det fullkomligt öser ner och hela publiken står nu upp.

22:09 Och DÄR kom konfettin.

22:08 Det varar dock inte så länge, nu är det dags att dansa igen. Dags för Lovers in Japan (ber om ursäkt för att det blev fel tidigare, miss av mig!)

22:07 Efter den urladdningen lugnar Chris Martin ner det hela med lite lugna pianotoner.

22:04 "Give me swedish girls"..sjunger han istället för originalraderna, hyfsat populärt det också. De vet hur man ställer sig in hos en publik minsann!

22:03 Rolig detalj, på scen har boysen en liten, liten tv. Ser ut att komma från 60-talet, den bara står i ett hörn som en del av inredningen och spelar upp allt som händer på scenen.

22:01 Från ingenstans kommer ett maxat bankande på alla instrument samtidigt, kan ju bara vara Politik.

21:59 Nu blev det lite paus när grabbarna ska försöka ta sig tillbaka till scen igen..samtidigt spelas en remix av Viva la vida, kan funka på Ibizas dansgolv inom kort.

21:58 Trummisen Will får köra en låt alldeles ensam, tyvärr vet jag inte vad den heter.. (i efterhand har jag fått lära mig att det var Death will never conquer)

21:56 Han även avslutar superhiten Scientist med att sjunga "...and it hurst with every heartbeat". Nu är publiken mer med på denna EXTREMA hyllning.

21:53 Efter Robyn-hyllningen som så klart drog ner en massa applåder, även om det tog ett tag: publiken var inte beredd alls, så kör de igång en akustisk och vacker the Scientist.

21:52 Därifrån börjar Martin sjunga på With Every Heartbeat av Robyn..tidigare idag har han berätta om hur mycket han älskar Robyn, hyfsad hyllning!!

21:50 Ok, jag har aldrig varit med om något liknande på en spelning, helt plötsligt sticker alla av scen och kutar genom publiken och upp på ena sidan. Sen tar de plats högst upp bakom publiken...crazy!

21:48 Globen ser numera ut som en julgran, alla kulorna har fått kulörta färger och allt känns som en enda stor julafton.

21:46 Pukorna bankas vidare på i mäktiga Lost.

21:44 Globen hoppar och kokar över, Chris Martin dansar mitt i och sträcker, som han brukar, både huvud och armar upp mot taket.

21:42 Trummisen Will Champion

står mitt på scen och totalmanglar två megapukor.

21:40 Högsta jublet för kvällen drar igång när Viva la Vida sparkar igång, och då menar jag sparkar, som en hästspark mitt i magen!

21:37 Postcars from far away, Chris Martin ensam med sitt fina pianolir, så enkelt och så vackert det kan vara ibland. En ensam man tillsammans med 14 000 i publiken.

21:33 Lite tekniskt strul gör att rapporten om att The Hardest Part var helt briljant!

21:28 Vad händer? Helt plötsligt kommer det upp ett golv från golvet, på det står ett piano och diverse instrument. Ut går hela bandet och trängs numera på en 5 kvm stor platta, där drar de igång en upp-popad version av God put a smile upon your face som senare övergår i Talk.

21:26 Dags för nytt igen, Strawberry Swing är onekligen är rätt fin bit, som min kollega Malin här bredvid skulle sagt!

21:24 En enorm styrka från både publik och band, Martin är ute och hoppar vilt bland publiken. Han tackar med att "you are in an amazing form"

21:22 Fix you..tror ni det är allsång eller??

21:21 Tack allihop på snygg svenska klarar han av i alla fall.

21:19 Energin är det inget fel på, Chris Martin hoppar upp och ner, kör någon form av robotdans och verkar allmänt nöjd med tillvaron. En rätt tråkig 42 rivs av också.

21:16 Nu gled en megastor skärm ner bakom bandet och där projiceras nu en ensam sångare vid sitt piano och sjunger Chinese Sleep Count.

21:13 Nu har fler bollar rullats ner, ger en cool effekt eftersom de hela tiden byter plats. Har tagit en skitdålig bild men ni ser i alla fall att här är bollar...

21:12 Cemetarys...jag tippar den som nästa singel, sicket ös!

21:10 Ny låt nu från senaste albumet, Cemetarys of London och jag är ledsen, men bombastiskt..igen!

21:08 Speed of sound är en klockren arenarökare! Chris Martin tackar för att bandet fick komma till Stockholm denna septemberkväll och ber samtidigt om ursäkt för att han itne kan ett enda ord svenska, applåder självklart!

21:06 ...och nu snackar vi bombastiskt!

21:05 Speed of sound nu!

21:03 Låter avslutas av att Martin står mitt i publikhavet och säger Tack Tack Tack!

21:02 Man går från en hit till den andra, nu kör man iväg en dånande In my place.

20: 59...samtidigt som han fullständigt bankar ihjäl sina pianotangenter!

20:58 Om någon varit orolig för att Chris Martins röst inte skulle hålla ikväll, så not to worry, jisses, den killen kan sjunga...

20:56 Alldeles i mitten av Globen snurrar en gigantisk boll där bandet avbildas direkt från scen, svårt att förklara, men bra snyggt!

20:55 De välkända pianotonerna till Clocks börjar rulla så fort Martin landar vid sin stol vid pianot.

20:54 Total allsång i slutraderna "If you love med, wount you let me know" Incredible, säger Chris Martin.

20:51 Violet Hill drar på rejält.

20:50 Killarna är på scen och spelar just nu bakom en giganstisk genomskinlig duk. Backdropen är samma som senaste skivomslaget.

20:49 Första låten, Life in technocolour börjar dåna..scenen är fortfarande tom.

20:48 Bra uppvärmning verkar det som, det släcks ner och publiker vrålar!!!

20:47 Det värms upp med någon form av klassiskt musik, högt som f-n. Vill säga att det är Vivaldi, men vad vet jag.

20:38 Coldplay lockar en bred publik, prinsessan Christina gick precis förbi samtidigt som Idol-Markus står och väntar spänt inte långt därifrån.

20:36 Förresten, har en känsla av att ordet bombastiskt kommer att användas flitigt ikväll, så har du synonymer för ordet så var inte rädd för att skriva i kommentatorsfältet. Tack på förhand.

20:35 Folk börjar känna att nått är på gång, det applåderas och skriks lite till höger och vänster.

20:30 Välkomna till en kväll i arenarockens tecken. Vi snackar Coldplay och vi snackar Chris Martin. Det känns lite som att kvällen ligger i hans knä, det är han som bestämmer om det här blir magiskt eller inte. Det har sagts om honom att han har energi för att försörja en skotsk stad med energi...lovar gott, häng med så får vi se.