Britney Spears familjeträd avslöjat

Har rötterna i norra London

Foto: DAVE PARKER/SCANPIX, AP
Lika som bär? Britney Spears och hennes brittiska mormor Lillian Bridges, som förälskade sig i en amerikansk soldat.
NÖJE

Popstjärnan Britney Spears må vara amerikas popprinsessa nummer ett men hennes rötter går tillbaka till andra världskrigets London. Där började kärlekshistorien mellan hennes brittiska mormor Lillian och den amerikanska soldaten Barnett O'Field Bridges som stal hennes hjärta.

Foto: DAVE PARKER/SCANPIX
GAMMELMOSTER Britney Spears mormors syster Joan Wolmore i sitt hem i Northolt West London.

Den brittiska tidningen Daily Mail avslöjar nu att popstjärnan Britney Spears har brittiska gener. Hennes dans och musikintresserade mormor Lillian var född och uppvuxen i London. Men flyttade efter andra världskriget till USA.

Träffades i Covent Garden

Britney Spears mormor Lillian föddes i norra London 1924 och växte upp med sina föräldrar Lillian och George och sin lillasyster Joan.

Enligt hennes syster Joan Woolmore, nu 80 år, gillade hennes syster att dansa och sjunga och de brukade regelbundet gå på dans i Covent Garden i London.

Det var just i Covent Garden under andra världskriget som hon träffade sin blivande man den amerikanska soldaten Barnett O'Field Bridges, skriver Daily Mail.

Paret blev förälskade och gifte sig i London i mars 1945. De flyttade kort därefter till USA och bosatte sig i Louisiana. De fick tre barn ett av dem Britneys mamma Lynne.

Lynne Spears åkte under 1970-talet till England för att studera och bodde då hos sin moster Joan och hennes make Archie.

När Lynne återvände till USA gifte hon sig med Britneys pappa Jamie Spears.

Jamie och Lynn fick tre barn. Först ut var Britney följd av sina syskon Bryan och Jamie-Lynn.

Ingen kontakt med stjärnan

Joan Woolmore besökte familjen Spears 1991, men berättar för Daily Mail att hon inte hade haft någon kontakt med popstjärnan de senaste åren.

– Man såg tidigt att hon hade mycket talang. Hon ville alltid vara i centrum och hon dansade och sjöng konstant. Hon påminde mig mycket om min syster. Precis som Britney var hon en riktig skönhet, sade Joan Woolmore till tidningen.

Även om Joan inte har någon kontakt med popstjärnan har hon följt den senaste tidens skandaler och är väldigt ledsen för det som Britney har gått igenom.

– Det är väldigt tråkigt men jag hoppas att det ligger bakom henne nu, säger Joan till tidningen.

Enligt Joan har den 26-åriga stjärnan aldrig besökt sin släkt i England.