Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Jag avskyr anonyma forum-folket

Du kan påstå vad du vill om vem som helst och alltid beskyddas

    Varenda tidning i hela Sverige har skrivit om den “mycket kända artist” som misstänks ha slagit sin fru sönder och samman i en trappuppgång förra helgen. Ingen skrev ut artistens namn och genast började diskussionerna. Vem var det här svinet, nu då? Och tusentals, nej tiotusentals svenskar vände sina blickar mot ett internetforum som jag vägrar nämna namnet på. Där finns sanningen. Där finns alltid sanningen. Och vi gick in och läste och sög in information och tänkte “nä, det var som fan. Han?! Det kunde man väl inte tro”.

Samma dag - en annan “mycket känd artist” misstänktes för våldtäkt på ett litet barn. Återigen - mot samma skvallerforum! Och vi läste och tänkte “ja, men det kunde man ju ana ändå”. Svenska tidningar väljer i regel att inte publicera namn på misstänkta - en hållning som är mycket främmande på det internetforum jag vägrar nämna namnet på. Jag vill egentligen inte diskutera om det är rätt eller fel med den här typen av spekulationspublicering, men en sak ska sägas om denna sajt och de hundratals liknande forum som finns i Sverige. Allt innehåll är producerat av fullständigt anonyma människor.

Du kan påstå vad du vill om vem som helst och alltid beskyddas av att inte behöva gå ut med namn. Det skrivs en hel del om mig på den här sajten, kan jag berätta. Det finns en “tråd” om mig, ja, det kallas så. Ett tusental inlägg om mig. Jag har läst alltsammans. Här står att jag slår kvinnor i min närhet. Att jag knarkar. Att jag är alkoholist. Att jag är otrogen. Det finns så mycket lögner om mig att jag blir matt, som när de åderlåter en för hårt.

Jag läser allt detta och inser att folk tror på detta, förundras och tänker: “nämen, det var som fan, det trodde jag inte om honom, att han skulle vara ett sånt jävla svin”. Och då känner jag plötslig avsky mot dessa anonyma forum-människor. Jag är den första att erkänna: jag har skrivit mycket dumt i mina dagar.

Men - jag skriver alltid under det med mitt eget namn. De som inte gör det kan fara åt helvete.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet