”Jag är inte mottaglig för tjejer just nu”

”Idol”-juryns hetaste singel Andreas Carlsson är svårflörtad

Foto: Hannah Modigh
Lite snabbare bil och lite bättre flygbiljett. Annars är Andreas samma gamla svennebanan som alltid.
NÖJE

Los Angeles-tjejerna skriker när de ser honom.

Nu har även svenskarna fått upp ögonen för ”Idol”–juryns hetaste singel – som är svårflirtad.

–?Jag är inte mottaglig för tjejer just nu, säger Andreas Carlsson.

De senaste veckorna har många av oss har suttit i soffan, krafsat oss i håret och undrat varför superproducenten och nya ”Idol”-jurymedlemmen Andreas Carlssons nuna varit så bekant innan kronan har trillat ner. Andreas berättar för Klick! att han är van vid att få höra hur lik han är ”C.S.I”-stjärnan Gary Sinise:

– Senast var nu i Sverige men jag har hört det i många år. En del har även sagt David Cook, vinnare av ”American Idol”. På senare tid har det varit väldigt lätt att få bästa bordet på restaurangerna i Hollywood. Ha, ha! ”Get him the best table”! För ett tag sedan var det ett gäng tjejer som skrek rakt ut ”WE LOVED YOU ON IDOL!!” på en klubb i LA. Vad gör man, bara att spela med I guess?

Snabbt igenkänd

Den nya jury-trion blev över en natt igenkända ansikten hos det svenska folket och många har särskilt charmats av 35-årige singeln Andreas.

Hur får man dig på fall?

– Lägger krokben! Nädå, skämt åsido. Jag vet inte riktigt. Jag har varit lyckligt lottad när det kommer till tjejer, men jag tror inte jag är mottaglig just nu. Dygnet har trots allt bara 24 timmar, jag skulle inte vara en vidare kul kille.

Till Andreas vardag hör att jobba med superstjärnor som Backstreet Boys, Britney Spears och Celine Dion och han är inte den som i första taget låter sig förföras av den berömmelse som omger världsartisterna.

Stjärnor kan bli trista

– Att vara stjärna är inte lätt. Helt plötsligt säger alla att du är ”the greatest” och många tappar huvudet. Det krävs också en speciell personlighet för att bli en stor stjärna. Det krävs en så enorm energi för att stå i rampljuset att de ofta privat blir rätt trista. Många har varit besvikelser i verkliga livet men sen har det funnits några som blivit vänner för livet, säger Andreas.

Hur håller du fötterna på jorden?

– Jag är samma gamla svennebanan som alltid med lite snabbare bil och lite bättre flygbiljett. Annars är allt jag behöver ett collegeblock och en penna så börjar jag om från början. Det är inte i prylarna glädjen sitter.

Händer det att du blir starstruck?

– Det skulle vara när jag såg Benny Andersson på gymmet. Jag har sådan enorm respekt för ABBA på alla nivåer. De tog över världen när vi andra låg och sög på en flaska välling. Dessutom har deras musik klarat sig och är lika relevant i dag som för 30 år sedan.

Andreas ligger bakom ett 20-tal världshits och har över 100 miljoner sålda album på meritlistan. Sedan många år jobbar han till största delen i Los Angeles. I Sverige finns sjuårige sonen William som bor med sin mamma Hannah Graaf, 30, och Andreas pendlar mellan hemmet i West Hollywood och sin takvåning i Stockholm.

Har du några spännande grannar i West Hollywood?

–  Paris Hilton har precis flyttat från mitt ”hood”, hon bodde i princip rakt över gatan och hade varit den första jag lånat farinsocker av, ha, ha! Att vara punktmarkerad av paparazzis på den nivå som jag har sett måste vara läskigt, Paris tycks dock älska det.

Hur ser ditt liv ut om tio år?

– Jag vaknar förhoppningsvis upp på morgonen och säger ” fan vad bra jag har det”.