”Jag är extremt singelaktuell!”

Läs hela chattet med Sebastian Karlsson

NÖJE
Foto: Sara Ringström
Sebastian Karlsson chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Sebastian Karlsson säger: Hallå, nu är jag på plats!
Maria säger: Hej sebbe. Först måste jag säga att du var mitt halleluja moment idol. Direkt när du öppnade munnen första gången. Helt grymt. Jag undrar om det komemr finnas någon lugn kärleksballad på din kommande skiva. Kram :)
Sebastian Karlsson säger: Hej Maria! Kul att du minns mig med glädje. :) Det kommer finnas en ballad på nästa skiva. Kanske två. Hoppas att du gillar dom! (och resten av skivan också, så klart)
Linnea säger: Vad åt du till frukost idag? (:
Sebastian Karlsson säger: Frukost? Never heard of...
Linnea säger: Berätta om My Getaway. Vad handlar den om? När skrev du den? Under vilka omständigheter? Underbar låt det där :) Pussar
Sebastian Karlsson säger: Oj... Jag skrev den texten när jag var nere, som man är ibland. För mig handlar den om att känna sig missförstådd, men att till slut ge sig fan på att resa sig igen. :)
Maria säger: Finns det någon chans att du kommer till Östersund eller i närheten och spelar / signerar nått? Inte ofta vi har bra musik här så det vore toppen om du kom. Kram
Sebastian Karlsson säger: Östersund är ju min basist Pers hemstad. Kommer tyvärr inte särskilt långt upp i Sverige på höstens klubbturné, men det kommer en vår... Och en sommar. Ses kanske då :)
Svea säger: är du singel nu? Singelaktuell och allt haha ;-)
Sebastian Karlsson säger: Jag är extremt singelaktuell ;)
Lisa säger: Hej! Kul att du är tillbaka =) Jag undrar vilka artister/grupper du lyssnar på mest?
Sebastian Karlsson säger: Senaste året har jag lyssnat mycket på Killers, helt fantastiskt band med en otroligt bra sångare. Annars rullar Verves senaste rätt flitigt hemma...
Marie-Louise säger: Är det viktigt för dig att själv skriva texterna till dina låtar?
Sebastian Karlsson säger: OTROLIGT viktigt! Jag vill känna det jag sjunger, blir en helt annan touch på tolkningen när jag skriver själv. Men ibland låter jag faktiskt Kvint skjuta in en rad eller två, om det känns bra :)
Ida säger: Hej! har du kontakt med några från idoltiden?
Sebastian Karlsson säger: Väldigt sporadiskt. Vi hörs ibland, på Facebook-nivå typ. Eller springer på varandra på fest. Men mer än så blir det sällan.
-elina säger: Vilken linje gick du på gymnasiet? Har själv ingen aning om vad jag ska välja... Puss och kram!
Sebastian Karlsson säger: Jag gick estetisk linje, inriktning musik. Var dock inne i en trotsig period så jag var sällan där...
Sophie säger: hej snygging! du har varit borta ganska länge, vad har du varit? 3
Sebastian Karlsson säger: Du har saknat mig? Trevligt. :) Jag tog ett år ledigt, ville vila upp mig efter två ganska intensiva år med turnéer, skivsläpp och diverse melodifestivaler... Jag skrev klart den nya skivan och spelade in den, så nu är jag back on track typ :)
Idol säger: Hej! Varför skriver du så många ledsna låtar och så få glada?
Sebastian Karlsson säger: Svårt att säga. Man skriver nog lättast om det som ligger närmast, och ibland grubblar jag kanske för mycket. Hoppas nånstans att jag ändå lyckas få med en nyans av hopp i mina texter, för hopplöst är det aldrig :)
Matte säger: Hej. Jag antar att du ibland sitter hemma poch lirar och kanske spelar in lite på en liten hemmastudio? Om jag som amatör vill göra min egen lilla hemmastudio för att börja spela in lite musik, vilket program bör man ha då?
Sebastian Karlsson säger: Bra fråga Matte... Jag köpte faktiskt en digital portastudio som jag spelar in på. Funderar på att ge mig in i datavärlden, men vågar inte riktigt. Teknik och jag... Ingen bra match.
-elina säger: Hur går det med M.O.S.(MånsOlaSebastian)? ;D
Sebastian Karlsson säger: Åt helvete. ;)
Hanna säger: Hej Sebbe! :-) Du är ju bara så grym! Jag ser verkligen fram emot den nya skivan och turnén. Det är ju många artister som kommer fram genom idol, känner du att det blir konkurrens mellan er? Kommer du att ha nån signering av nya skivan? Hoppas det. :-) Lycka till med allt! Kramar.
Sebastian Karlsson säger: Hej hej! Kul att du gillar det jag gör. Jag har nog aldrig känt någon konkurrens från andra Idoldeltagare. Jag ligger inte direkt i samma genre som någon av dom. Musikbranschen är ju tuff, men det finns andra artister som skrämmer mig mer... Jag kommer signera skivan i samband med höstens spelningar. Turnéplan finns på myspace.com/sebastiankarlsson
linda säger: Om du fick dejta vilken kändis som helst, vem skulle du då välja?
Sebastian Karlsson säger: Kan inte komma på någon alls faktiskt.
Bizze säger: Hej Sebastian. Vilken är den vackraste lögnen ?`Varför fick albumet den titeln ? Vem har skrivit musiken till My Getaway ?`Kvint eller du ? Kram från Bizze
Sebastian Karlsson säger: Hej! Albumet fick den titeln för att den på många sätt speglar motsägelser. Kärlek och hat är ju knappast motsatser, snarare nära vänner... För mig handlar hela skivan om nyanser, i relationer och livet... Kvint skrev musiken till My Getaway! Kram :)
tina säger: är din specialare strimlad falukorv något som går hem hos tjejerna?
Sebastian Karlsson säger: Strimlad? Nja.. Jag är rätt duktig i köket, men skyltar kanske dåligt med det...?
Camilla säger: Tja, vad otroligt roligt att du har kommit tbx! Sen första gången jag såg dig så visste jag att du var en stjärna! Och dina låtar är bäst! Gillar du när folk kommer upp till dig? För att få autografer och sånt? Kram!
Sebastian Karlsson säger: Vad kul att du känner så! :) Jag blir alltid glad när folk kommer fram för att dom gillar mig. Men folk som lika gärna går fram till Linda Rosing göre sig icke besvär... Kram!
sarah säger: Vad tycker du om årets idol jury?
Sebastian Karlsson säger: Inte sett dom.
linda säger: Vilken är den viktigaste egenskapen hos en tjej?
Sebastian Karlsson säger: God självkänsla. Och humor.
Sofia säger: Hej! Vilken av alla dina låtar på dina plattor gillar du mest å varför? kram
Sebastian Karlsson säger: Min favorit just nu är en låt på nya skivan. Och den heter... ;)
Carro säger: Är du nöjd med din nya video? Jag gillar den! Kram
Sebastian Karlsson säger: Jag är jättenöjd! Det var otroligt kul att jobba med regissören Anders Rune, och tjejerna som spelar i videon var väldigt duktiga!
anna säger: vad har du för andra intressen utanför musiken? Gillar verkligen din musik. kram
Sebastian Karlsson säger: Mitt liv kretsar väldigt mycket kring musik, både min egen och andras. Så när jag är ledig försöker jag göra helt andra saker, bowla eller umgås med vänner. Ungefär. :)
shit säger: vad är det för typ av musik på det nya albumet?
Sebastian Karlsson säger: Det nya albumet har ett lite råare sound, och mer upptempolåtar. Jobbar ju med en för mig ny producent, Ronald Bood, och han har verkligen satt sin touch på låtarna...
Moderator säger: Dags för sista frågan!
linda säger: Kommer det bli mer melodifestival för din del?
Sebastian Karlsson säger: Jag ångrar verkligen inte att jag ställde upp i Melodifestivalen. Men just nu har jag ingen ambition att ställa upp igen. :)
Moderator säger: Tack Sebastian! Och tack till alla som ställt frågor!
Sebastian Karlsson säger: Tack ska ni ha! Vi ses!