Kan ta slut – på en minut

Kändisarna är livrädda för att ratas i första ”Stjärnor på is”

1 av 2
Tony Irving lämnar landet om han åker ur.
NÖJE

KVARNHOLMEN De har slitit hårt i över sex veckor, på lördag börjar äntligen tävlingen.

Men efter bara 58 sekunder isdans röstas första paret ut från ”Stjärnor på is”.

– Jag kommer lämna Sverige och sluta med ”Let’s dance” om det blir jag, säger Tony Irving.

I går bekräftade TV4 det som Aftonbladet avslöjade för sju veckor sedan – vilka tolv som ska tävla i nya lördagsunderhållningen ”Stjärnor på is”.

I nära två månader har paren tränat stenhårt och på lördag gäller det, då ska de för första gången få uppträda inför tv-tittarna.

Men samma kväll kommer även första paret att få lämna produktionen.

– Usch. Ångest. Det känns brutalt när man har kämpat i sju veckor. Så är det inte i ”Let’s dance”, då åker ingen ut i första programmet, säger Josefine Sundström.

”För jävligt”

Christian ”Kicken” Lundqvist håller med:

– Det är elakt. Jag tror alla är slående överens om att det är för jävligt. Det borde vara som i ”Let’s dance” att alla får en chans.

Tony Irving säger att han kommer lämna Sverige och sluta med ”Let’s dance” om han blir utslagen först.

– Jag kommer skämmas totalt om det är jag. Men vem vet, kanske juryn sågar mig och publiken hatar mig, säger han och grimaserar.

När Anna-Lena Brundin bröt handleden under isdans-träningen för tre veckor sedan fick hon hoppa av programmet. Hennes ersättare Rafael Edholm inser att han ligger dåligt till.

– Jag har ju tränat mindre än de andra och man brukar ju säga sist in, först ut ... Men NEJ! Jag ska ändra på det nu, säger han och skrattar.

Före detta fotbollsproffset Jesper Blomqvist har en backup-plan.

– Man får väl ställa upp i isdans-SM eller nåt, så att man inte har tränat i onödan. Har man tränat i sju veckor och bara får vara med i en minut, det vore tråkigt.

Crafoord: Bra att någon åker

Men det finns en isdansare som gillar det hårda konceptet. Josefin Crafoord vill att det ska vara tävling direkt.

– Det känns bra att någon åker på lördag. Jag vet själv när jag kollar på ”Let’ s dance” att jag tycker det är så tråkigt när ingen åker ut i första programmet.

Tänk om det är du då.

– Usch, det kommer kännas absolut tråkigt. Vem som helst får ryka utom jag, ha ha.

FAKTA

Så här går "Stjärnor på is" till:

Tillsammans med sina konståkningspartners ska stjärnorna utföra ett nytt program varje lördag under direktsändning. Varje vecka – utom den första – krävs att de tävlande utför ett obligatoriskt moment. Ett moment som blir mer avancerat ju längre fram i programserien de tävlande kommer. Direkt efter sina framträdanden blir paren sedan bedömda av domarna Britta Lindgren, Christer Tornell, Emanuele Ancorini, Lotta Tegnér och Fredrik Granqvist. De använder sig av den klassiska poängskalan 0.5 till 6.0 och tittarna ringer och lägger sina röster på sitt favoritpar.

Programledare är Carina Berg och Carolina Gynning.