– Vi är goda vänner

Charlotte Perrelli om exmaken Nicola – och nya julskivan där sonen sjunger

1 av 4 | Foto: Foto: RICKARD NILSSON
Charlotte Perrelli säger att hon funnits med i diskussionerna kring vem som ska bli nästa års programledare i Melodifestivalen. ”Men det är inte rätt tajming nu. Inte det här året. Jag vill koncentrera mig på min musik”, säger hon.
NÖJE

MALMÖ. Från ”Hero” till ”Ave Maria”.

Nöjesbladet har träffat Charlotte Perrelli – som berättar om sonen Angelos skivdebut, nya julplattan och förhållandet till exet Nicola.

– Jag vet inte vad som händer i framtiden. Har man barn tillsammans är inte allt svart eller vitt, säger sångerskan.

Bara två dagar efter segern i den svenska Melodifestivalen var Charlotte Perrelli igång med det album som kommer ut i dagarna – ”Rimfrostjul”.

– Då var jag minst sagt sliten, säger Charlotte Perrelli, 34.

Hon ler snett och lägger ena benet över det andra.

Vi sitter i ett brasuppvärmt rum på ett hotell i Malmö.

– Men allt gick ju bra till slut. Det är skitroligt, för det här är inspelat live. Man kan riktigt höra andetagen på skivan, berättar Charlotte.

”Väldigt barnvänlig”

”Rimfrostjul” är ett samarbete där hon sjunger klassiska julsånger till ackompanjemang av Malmö symfoniorkester och Lunds studentsångare.

På ett av spåren, ”Mitt hjärta slår för dig”, har ingen mindre än sonen Angelo, 4, hjälpt till med sången.

– Fast på den upplagan som ges ut nu är han inte med. ”Mitt hjärta slår för dig” med mig och Angelo kommer i stället som singel i början av december.

Hur blev han involverad?

– Just den här sången, som är en omskriven version av ”Trumslagarpojken”, är väldigt barnvänlig att sjunga. Och jag tyckte det lät så fint med hans lilla pojkröst när han sjöng med hemma, så jag frågade helt enkelt. Han tyckte det var jättekul att få komma till studion och spela in.

Dina söner figurerar rätt flitigt på din blogg också. Har det alltid varit självklart att publicera bilder på dem där?

– Absolut inte. Det är en ständig balansgång. Men jag resonerar som så att det hade nog blivit nästan jobbigare om jag inte hade haft med dem ibland. Och det hade pratats mer om ingen någonsin såg till dem.

Du och Nicola gick ut med att ni hade separerat i juni. Samtidigt tackar du honom i konvolutet till ”Rimfrostjul”. Hur är er relation i dag?

– Vi är jättegoda vänner. Och jag har ingen aning om vad som händer i framtiden. Vi har ju levt tillsammans i hela mitt vuxna liv. Har man två barn ihop så är allt inte svart eller vitt. Vi får ta en dag i taget.

Vill inte leda schlagern

Du släpper julskiva nu, och ska också hinna med att göra fem julshower i vinter. Samtidigt florerar rykten om att du kan vara aktuell som programledare för Melodifestivalen nästa år. Ligger det något i det?

– Jag har inte fått frågan rätt ut. Men jag vet att jag har funnits med i diskussionerna. Men det är inte rätt tajming nu. Inte det här året. Jag vill koncentrera mig på min musik nu.

FAKTA

Det här är Charlotte

Namn: Anna Jenny Charlotte Perrelli. Ålder: 34. Familj: Sönerna Angelo, 4, och Alessio, 3. Yrke: Artist. Bor: Djursholm utanför Stockholm. Inkomst: 731 266 kronor (taxeringsår 2007). Aktuell: Med julskivan ”Rimfrostjul” tillsammans med Malmö Symfoniorkester och Lunds studentsångare.

Perrelli om ...

... att göra julshower:

– Det är helt fantastiskt. Det är så tacksamt. Folk är skitglada och vill bli underhållna. Inga kritiska miner här inte.

... att jobba ihop med Malmö Symfoniorkester:

– Jag gillar den här möjligheten, att kunna visa min bredd. I perioder lyssnar jag mycket på klassiskt, till exempel Vivaldi och Verdi.

... sonen Alessios musikaliska dominans hemma:

– När han sjunger, och jag hänger på, ropar han bara: TYST! Han är otroligt intresserad av musik, precis som Angelo.

ARTIKELN HANDLAR OM