Björn blev konstverk

Nu ställs dvd-bilderna på komikern ut

NÖJE

Succékomikern har nått himmelriket.

Så här har ni aldrig sett Björn Gustafsson.

– Idén var att jag skulle vara i en himmel med massa sådana där små mulliga keruber.

I samband med fotograferingen för dvd:n ”Björn Gustafsson – ett livsverk” klädde komikern ut sig till ängel. Nu har den tänkta omslagsbilden växt till en hel serie. I dag öppnar vernissagen på Berns i samband med releasefesten av filmen.

–Idén var att jag skulle vara i en himmel med massa sådana där små mulliga keruber, där en asdeffad ängel flyger runt med pilbåge och sådana grejer. Sedan när vi hoppade runt där och gjorde en massa olika formationer blev en av bilderna väldigt... Jesusial. Så vi tog med den bilden också, berättar Björn Gustafsson för DN.

Skulle plåta dvd-omslag

Bilderna är tagna av Morgan Norman tillsammans med kollegan Marco Cavazzana.

– Vi skulle bara plåta dvd-omslaget. Men så hade vi hyrt in statister, modeller, dvärgar, två barn – det var en galen dag i studion. Så vi bestämde oss för att göra en hel serie, säger Morgan Norman.

Hur var det att jobba med Björn?

– Han är fruktansvärt kreativ och har hur mycket idéer som helst. Han är proffsig, trevlig och otroligt energisk. Till slut kom vi fram till göra en pastisch på en 1700-talsmålning med änglar och keruber. Med ett ironiskt perspektiv.

– Hans kropp är airbrushad, det är hans riktiga muskler som vi har förstärkt skuggorna på, vilket får dem att se större ut.

”Björn är skön”

Kommer ni fortsätta samarbeta?

– Jag plåtade honom i går faktiskt, ett stort jobb. Vi kommer att fortsätta samarbeta, Björn är en skön kille, säger Morgan Norman.