Träff med Paul – igen

Nöjesbladets Jens Peterson intervjuar McCartney – 19 år efter första mötet

NÖJE

LONDON. The Beatles väcker starka känslor. Även en ensam före detta Beatle.

Foto: Foto: BORDER music
Nöjesbladets Jens Peterson är inte ensam om att minnas mötet med Paul McCartney 1989. Även legendaren själv kommer ihåg.

Jag intervjuade Paul McCartney för Aftonbladet 1989. Han hade just inlett en världsturné. Jag satt och väntade tillsammans med en musikjournalist som också skulle få intervjua.

Tiden gick. Klockslag ändrades. Förseningar. Då kom McCartneys presskvinna och berättade att intervjun blivit inställd. Det var något tekniskt strul med produktionen som måste lösas.

Har ett gott hjärta

Suck. Besvikelse.

Och mer än så för min kollega. Han började gråta.

Så mycket hade han sett fram emot att träffa Paul McCartney. Legendarer kan ha den effekten.

Pr-kvinnan tittade förfärat på den gråtande reportern. Det blev tyst i rummet. Hon ursäktade sig och försvann. Efter några minuter kom hon tillbaka. Paul McCartney hade fått rapport om den ledsne journalisten.

Intervjuerna skulle bli av. Han hittade tid. Ett gott hjärta har han.

”Oh ja, jag minns det där”

Vi satt i ett omklädningsrum på Johanneshovs isstadion, förhoppningsfullt uppiffat med krukväxter och en soffgrupp så det skulle se ut som ett vardagsrum. Linda McCartney pysslade med parets scenkläder. Paul pratade om att familjen och barnen var det han var mest stolt över i livet.

När jag nu visar McCartney ett foto från 1989 säger han ”oh ja, jag minns det där”.

På nästa uppslag finns mötet med årets modell av Paul McCartney. En brandman som gillar experiment och helst av allt vill tända eldar.