– Nu ska jag komma hem

Robyn har turnerat klart – men planerar redan en ny platta

1 av 5
Robyn ställer ut sina egna bilder i Stockholm.
NÖJE

Bilderna som Robyn ställer ut har hon tagit med sin mobilkamera. Nöjesbladet går i sångerskans fotspår. Här är vår indie-dokumentation av presskonferensen där hon presenterade sina bilder.

Robyn är hemma igen.

Nu ska hon smälta intrycken från en lång turné och spela in ett nytt album.

– Jag har ingen plan på något radikalt, bara göra en ny skiva, säger Robyn.

Hon har varit ute på ett fyra år långt pr-tåg världen över med sin självbetitlade skiva. Och efter att ha toppat sin turné med att spela som förband åt Madonna är artisten Robyn, 29, nu redo att gå in i något nytt.

– Jag har haft en jättebra höst och sommar. Turnén med Madonna var en höjdpunkt, att de sista två åren har avslutats med det. Nu ska jag komma hem och göra ny skiva, säger Robyn.

”Jag ska ha roligt”

En skiva som än så länge bara på planeringsstadiet.

– Jag tänker bara att jag ska ha roligt som jag hade förra gången och jobba med samma människor.

Men en av hennes nya bekantskaper kan dyka upp på skivsläppet – Snoop Dogg.

– Jag har jobbat med honom och vi har gjort några grejor ihop, men vad som kommer på plattan vet jag inte, säger Robyn till Metro.

Hon har ingen aning om när den kan vara klar och vill bara hinta om vart i skapandeprocessen hon befinner sig. ”Kanske” sitter hon och skriver låtar just nu:

– Det är väldigt tidigt. Framför allt har jag har precis kommit hem, och jag har inte varit hemma på två år, så det är många släktingar och vänner som jag vill träffa. Det är mycket att smälta.

Under tiden har Robyn toppat Englandslistan, gjort succé i USA och varit förband till Madonna.

– Jag har inte haft några förväntningar. Jag har bara gjort det som jag har känt varit roligt och som på något sätt har varit logiskt för plattan. Jag har tagit det väldigt lugnt och tagit det steg för steg och det är väl därför jag har varit ute och jobbat med den här plattan i snart fyra år, säger Robyn.

Ställer ut mobilbilder

Presskonferensen i Stockholm är första gången på länge som hon möter svensk press. Anledningen till att hon gör det nu är en fotoutställning till förmån för välgörenhet. Bilderna har hon tagit med en mobilkamera.

– Det här kändes som ett perfekt tillfälle att visa fans och folk som är intresserade av vad jag faktiskt har gjort på ett väldigt roligt sätt, säger hon om bilderna.

FAKTA

DET HÄR ÄR ROBYN

Namn: Robin Miriam Carlsson. Ålder: 29 år. Familj: Mamma Maria Ericson, pappa Wilhelm Carlsson och syskonen Jac Carlsson och Effie Karabuda. Förlovad med kampsportaren Olof Inger, 29. Karriär: Sjöng ledmotivet till ”Lilla Sportspegeln” som tolvåring. När hon var 16 släppte hon genom brottsplattan ”Robyn is here” med den stora hiten ”Do you really want me”. Sedan dess har det blivit en rad albumsläpp i Europa och USA. Och flera stora artistsamarbeten. Aktuell: Med en fotoutställning med mobilbilder av sin karriär på Bruno Götgatsbacken i Stockholm. Inkomst: 763 210 kronor 2007.