Dogges nya: Tomte på Ica Kvantum

"Det är ingen sell-out. Jag har varit tomte i 20 år"

NÖJE

Rapparen Dogge Doggelito fick kritik för att sälja sig när han gjorde reklam för El-Giganten – nu är han i rampljuset igen. Den här gången är han tomte på Ica Kvantum i Sickla.

– Det är ingen sellout. Racka inte på tomten, säger han.

Under lördagen samlar han in önskelistor från barn och ger dem presenter från Ica Kvantum.

– Det är bara kul, jag är lite tomte, skriver autografer och delar ut pepparkakor och paket. Jag vet inte riktigt vad det är i dem, det är Ica som har koll på det.

Dogge ger bort en julklapp.

– God jul Agnes... eller Lise var det visst. Det är riktig rush här! Man blir slut i huvudet efter några timmar.

Hur funkar det att vara tomte samtidigt med rap-karriären?

– Det går bra, jag har varit tomte i 20 år jag hoppas jag får vara det flera år igen. Julen är bästa högtiden och tomten gör barn glada. Racka inte på tomten!

Vad hade Dogge 16, sagt om Dogge, 33?

– Det vet jag inte. Jag är entertainer och gillar att träffa fansen. Om jag gör det som tomte eller inte... det spelar ingen roll. Jag tar det med en klackspark. Jag har alltid gjort reklam.

Vad tycker kompisarna i Latin Kings om El-Giganten-reklamen?

– Det vet jag inte, men jag är stolt över den. Jag borde få STIM-pengar för alla komiker som härmat mig. "Du får cykel på köpet" är ju roligaste linjen. Det enda jag inte gör reklam för är saker som förnedrar folk.

Vad gör du för musik nu?

– Jag släppte en skiva förra året som heter ”Superclasico”. Efter nyår ska jag börja göra en ny skiva som jag hoppas blir klar i augusti.