”Det känns för jävligt”

Christer Sjögren förkrossad över strulet med jubileumsshowen

NÖJE

Nöjesbladet har under flera dagar granskat turerna kring Christer Sjögrens jubileumsshow.

Nu träder huvudpersonen själv fram för första gången.

– Det är fruktansvärt. Jag är lika ledsen som publiken, säger en skakad Christer Sjögren.

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
”Nu har vi insett att det är en bedragare vi har haft att göra med”, säger Christer Sjögren.

Under 40 år har Christer Sjögren byggt upp ett namn och varumärke grundat på värmländsk trygghet och pålitlighet. Han har varit en viking att lita på.

Men på några få veckor har allt förändrats. Jubileumsshowen som skulle bli körsbäret på toppen har plötsligt stjälpt hela bakelsen.

– Det är fruktansvärt. Jag vet att mitt namn skyltar utåt men jag hoppas att folk förstår att det inte är jag som har satt upp showen. Man står ju med bakbundna händer här – det är för jävligt, säger Christer Sjögren.

Skulden till haveriet lägger han helt och hållet på arrangören Michael Silfverskiöld och hans bolag Nordic Stage.

”En förklemande situation”

Det här är första gången du själv pratar om allt som hänt. Varför har du tigit?

– Det är inte så att jag vägrar att prata. Jag ville bara veta vad jag skulle säga. Jag kanske skulle ha gått ut tidigare men det är en förlamande situation. Man vet inte riktigt hur man ska tackla det.

Det gick ju bra när ni satte upp showen på Tyrol i Stockholm. Vad var det som hände i Göteborg?

– Det vet inte jag. Det är så konstigt. De har skyllt på varandra hit och dit. Jag har inte alla bitar. Jag vet bara att det blev skit av det.

Kände du till Michael Silfverskiöld sedan tidigare?

– Kände till och kände till. Jag visste att han var en av Sveriges största nöjesarrangörer. Men hur kan man vara det och samtidigt vara så oseriös. Det går inte ihop för mig. Jag har hållit på i 40 år men jag har aldrig behövt jobba med någon sådan förut.

”Hederssak”

Hur känns det att jubileumsshowen som skulle bli kronan på din karriär dragits i smutsen så här?

– Jobbet är en hederssak för mig så det känns ju alldeles för jävligt när man kommer i klorna på en sådan här arrangör som Michael Silfverskiöld.

Vad händer nu?

– Nu har vi insett att det är en bedragare vi har haft att göra med. Vad gör man då? Jo, man bryter helt och hållet och går till seriösa arrangörer. Jag och min manager håller på och kontaktar ett par som har både kompetens och kapacitet.

Så planen är att fortsätta spela?

– Vi kommer jobba stenhårt för att jubileumsshowen sätts upp till våren. Vi kommer att åka ut i landet och kommer inom kort att presentera datum och städer.

”Jag vädjar”

Det har sålts 7 000 biljetter i Göteborg. Kommer de som har köpt biljett utan att få se showen att få pengarna tillbaka?

– Jag vädjar till Michael Silfverskiöld att han ska betala tillbaka pengarna till publiken. Det är a och o och högsta prioritet. Gör han inte rätt för sig så funderar jag och min manager på om vi kan ta till rättsliga åtgärder.

Har du själv fått betalt?

– Han är skyldig mig pengar också. Jag har fått en viss del. Men det är bara en bråkdel av vad jag skulle ha fått om showerna blivit genomförda. Men det jag inte har fått – det skiter jag i. Det Silfverskiöld ska prioritera är publiken.

Kommer du själv att ta något ansvar för att människor blir kompenserade?

– På något sätt så vill jag kompensera folk som är besvikna.

Jag vill att de som inte har fått pengarna tillbaka ska kunna komma in och se showen utan att behöva betala igen. Jag kan inte gå ut och säga att det är så det kommer att bli men det är min yttersta vilja.

Medger problemen

Michael Silfverskiöld medger att det har varit stora problem, men att det handlat om saker som han inte har kunnat styra över.

– Jag har ju inte haft något ont uppsåt med att göra Christer Sjögrens show. Vi gjorde 36 föreställningar på Tyrol. Sen fick vi avtalet hävt när vi skulle göra de sista 15. Jag vet inte om det har med bedrägeri att göra.

Vad tycker du om att Christer Sjögren kallar dig bedragare?

– Det får stå för honom.

Han säger även att du är skyldig honom pengar. Stämmer det?

– Han har fått betalt för hela hösten och för en del av våren, säger Michael Silfverskiöld.