Här gör Björn en Stefan Holm

Komikern flög över bordet: Ett vansinneshopp

NÖJE

Björn Gustafsson ska spela ”en övertänd Stefan Holm”.

Han tar sats och flyger handlöst över skrivbordet i ”Parlamentet”.

– Det var det galnaste jag varit med om. Jag bad till Gud, säger lagkamraten Petra Mede.

Petra Mede.

I säsongsavslutningen av ”Parlamentet” i TV 4 bjuder Björn Gustafsson på en riktig höjdare. I momentet ”Tips från coachen” får han i uppgift att vara en övertänd Stefan Holm.

Björn reser sig från stolen, cirkulerar med handen över ansiktet, drar händerna över huvudet, precis som den framgångsrika höjdhopparen är känd för att göra. Så klappar Björn igång den förtjusta publiken och – springer bakom scenen.

”Måste rädda mig”

Lagkamraten Petra Mede förstår att något är på gång och flyr från sin stol.

– Jag är ju skadad i ryggen och måste rädda mig, tänkte jag. Man vet aldrig vad som är på gång med Björn, berättar hon för Nöjesbladet.

Plötsligt kommer Björn inspringande i studion i full fart, tar sats och flyger med ryggen före över skrivbordet – för att landa handlöst på stolarna bakom.

– Det är det galnaste jag har varit med om. Helt fantastiskt. Jag förstod inte själv vad jag bevittnade, säger Petra och skattar.

Vad hände sedan?

– Han reste på sig och fortsatte spela in som om ingenting hade hänt. Jag var mer chockad än han.

”Vansinneshopp”

Även programledaren Anders S Nilsson skrattar högt när han får frågan om händelsen.

– Du menar vansinneshoppet? Björn bara hoppade, och landade rakt på stolarna. Och så reste han sig direkt, förmodligen i någon form av chocktillstånd att han överlevde.

Fick han ont?

– Jag frågade om allt var ok. Självklart, sa han som om det var en konstig fråga. Han kan tydligen aldrig skada sig. Han är någon jävla gummiman – jag var förvånad att han inte studsade upp igen.