– Orkade inte vara mig själv

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Berg kan längta efter ett vanligt liv. ”Där jag jobbar nio till fem, går hem och lagar mat, tittar på ’CSI’ och går och lägger mig”.
NÖJE

2008 blev året då Carina Berg öppnade sin bröstkorg och lade sitt liv i Börje Salmings händer.

– Jag hoppas att jag får göra ”Berg flyttar in” tills jag dör, säger hon till Nöjesbladet.

Hon kan se tillbaka på ett mycket speciellt år.

– Jag tycker att det jobbmässigt har varit det roligaste och jobbigaste året. Och det är ett bevis på det som sångerskan Alicia Keyes säger, som är mitt enda visdomsord: ”Never underestimate the power of hard work”, säger 31-åriga Carina Berg.

Och jobbat hårt har Carina verkligen gjort. Det egna programmet ”Berg flyttar in” som sändes i våras fick tittarsiffror på över en miljon.

– Det var jätteroligt att så många tittade. Särskilt som det var ett projekt där jag tänkte ”Nu öppnar jag min bröstkorg”. Och det var då det blev bra. Det var helt fantastiskt.

”Varmare och snällare”

Analysen varför är relativt enkel.

– Jag tror att det var en ton i det programmet som inte har funnits på ett tag och som man längtade efter. Och med man menar jag mig själv och de som jag känner. Ett sätt att vara och att prata med människor som var varmare och snällare, utan att vara trist.

Höstens jobb med ”Stjärnor på is” är motsatsen till småskaliga ”Berg flyttar in”. Stora produktioner har tidigare varit Carinas skräck. Tills hon och vapendragaren Carolina Gynning, 30, fick göra kvalprogrammen till ”Idol 2007”.

– Med det i bagaget var det mycket lättare att tacka ja till ”Stjärnor på is”. Sedan orkade jag inte vara mig själv i början för att jag var så överväldigad av allt, det var en sådan enorm produktion. Men jag blev inte stressad av det, jag visste att det skulle komma och det gjorde det och det blev skitroligt. Jag tycker att finalprogrammet satt som en smäck.

”Jag blev väldigt trött”

Men framgång kan också ha en baksida. Tiden till det privata livet blir plötsligt otillräcklig och i höst har Carina fått lära sig att prioritera.

– Det blev för många produktioner som låg omlott. Ett tag gjorde jag ”Snillen snackar”, ”Berg flyttar in”, var med i radio och ”Stjärnor på is” samtidigt. Och det går ju inte. Då blev jag väldigt, väldigt trött. Min utmaning har varit att lära mig att säga nej.

Och nu längtar hon efter ett liv utan utmaningar.

– Där allt bara är ”smooth”. Där jag jobbar nio till fem, sedan går hem och lagar mat. Tittar på ”CSI” och går och lägger mig. Sådana dagar längtar jag efter.

Ändå beskriver Carina 2008 som en perfekt mix.

– Jag vill ha ett år där våren kanske består av ”Berg flyttar in” och på hösten får det gärna vara ”Ring 099”-program, säger hon och formar handen till en telefonlur och ler.

– Då blir det en skön balans. Då äter man lite tårta och så äter man lite pasta. Äter man bara tårta hela året blir det jätteäckligt.

FAKTA

Nöjesbladet har utsett årets hetaste svenskar

Hockeyproffset Börje Salming karvade henne i armen med en trubbig gaffel, Martin Stenmarck rakade av henne håret. ”Du är en helt fantastisk tjej. Du är Beatles och Leila K”. Vi kunde inte ha sagt det bättre än när komikern Björn Gustafsson sjöng raderna i sin kärlekssång i direktsänd tv. 2008 var året då isprinsessan Carina Berg överraskade och förvandlades till en av Sveriges hetaste tv-profiler – samt fick sin drömprins Kristian Luuk.

Berg om...

Carina & Börje.

... årets höjdpunkt:

– Den häftigaste upplevelsen är när vi åkte till Börje Salming i Kiruna. Det är också den värsta. Jag åkte vilse på skoter på Torneträsk. Det var på riktigt inget roligt, då var man helt i händerna på vädret. Vi flög upp till Kiruna, tog bil till ett skotergarage, sedan skoter över Torneträsk. Det går inte att ta sig på något annat sätt till hans stuga. Där finns ingen el eller vatten.

Börje ”gafflade” Carina under besöket, ristade in två sår i överarmen med en vanlig bordsgaffel. En gammal hockeytradition från Kanada.

– När jag vaknade på morgonen efter ... du vet, vi drack ganska mycket whiskey på kvällen och då tänkte jag ”ja men det kan du göra, det blir roligt”. Han sa ju ”Jag ska ge dig någonting” och då var det som att jag fick en present och man kan inte säga nej till en present. När jag vaknade dagen efter och det var helt svullet tänkte jag ”om jag får blodförgiftning, vad gör vi då?”.

... stresshantering:

– Jag går jättemycket. Går och går i skogen och lyssnar på radioprogram som jag har poddat ner. Går på kvällarna och fönstertittar i Enebyberg. Det är fördelen med förort, husen är som akvarier.

... sin inre lajvare:

– Jag kollar jämt på ”Sagan om ringen” när jag är stressad. När jag har tagit mig igenom hela är jag lugnare. Man brukar skämta om lajvare, men jag har kommit på att jag älskar sådant, troll med svärd.

Namn: Carina Berg. Å lder: 31. Yrke: Programledare. Familj: Nygift med programledaren Kristian Luuk, 42. Bor: Enebyberg, Stockholm. Aktuell: Med ”Snillen snackar” efter nyår. Förbereder just nu en ny säsong av ”Berg flyttar in”. Inkomst: 654 400 kronor (inkomståret 2007).