– Michael Jackson är akut lungsjuk

Världsstjärnan kämpar för livet hävdar författare

NÖJE

Michael Jackson är så allvarligt lungsjuk att han riskerar livet.

Dessutom ska stjärnan vara för svag för vård, hävdar författaren Ian Halperin i en biografi om sångaren, uppger Daily Express.

Foto: All over press
Michael Jackson besöker en bokaffär nära sitt hem i Las Vegas den 14 december.

Den sällsynta lungsjukdomen som drabbat Michael Jackson gör att stjärnan nu behöver en akut transplantation, uppger den prisbelönte undersökande journalisten på Rolling Stone Magazine, Ian Halperin i sin nya bok.

Den genetiska åkomma som drabbat världsstjärnan ska enligt författaren vara dödlig i många fall, uppger Daily Express. Michael Jackson ska nu ”kämpa för sitt liv”.

– Det har blivit värre. Han behöver en lungtransplantation men kan vara för svag för att genomgå en, säger Ian Halperin enligt Daily Express.

Tappat syn

Sjukdomstillståndet ska vara så långt gånget att sångaren knappt kan prata.

– Även hans syn på vänstra öga är till 95 procent borta, säger Ian Halperin enligt Daily Express.

Blödning i lungan

Bilder har tagits på Michael Jackson när han lämnar sin läkare utan den rullstol som han tidigare åkt i. Men Ian Halperin hävdar att lungsjukdomen, som annars ofta kopplas till rökare, blivit akut.

– Han har även lungefysem och en kronisk gastrointestinal blödning som hans läkare haft problem att stoppa. Det är blödningen som är mest problematisk. Det kan döda honom, säger Ian Halperin enligt Daily Express.

Michael Jacksons talesperson ville inte kommentera uppgifterna, men stjärnans bror uppger att något är fel med världsstjärnan.

– Han mår inte så bra just nu, sa Jermaine Jackson till Fox tv news.

ARTIKELN HANDLAR OM