”Man kämpar ju så länge det går”

Foto: lotte fernvall
NÖJE

Hon har torkat både tårar av glädje och sorg från sina kinder.

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 34, har haft ett turbulent år.

– Jag hade en topp karriärmässigt och en sänkare privat, säger hon.

Efter den storslagna vinsten i svenska Melodifestivalen tog livet en oväntad vändning.

Både hemma och på scenen.

Efter det hektiska turnerandet Europa runt slutade Charlotte Perrelli den regniga Belgrad-natten i maj på en 18:e plats.

– Det är fortfarande väldigt skumt, i omröstningar innan finalen låg vi i topp och sedan fick vi inga poäng. Samtidigt var jag var rädd – ”vinner jag så brakar jag ihop”, tänkte jag. Men att det skulle gå så dåligt fanns inte. Nu ser jag tillbaka på det med bara glädje, säger Charlotte Perrelli.

”Blivit en skivartist”

Ur schlagercirkusen kom också framgångar.

– Eurovision och att det gick så pass bra i Sverige har gett mig möjligheter utomlands, och jag har blivit en skivartist igen.

Hur mådde du efter Eurovision?

– Det var en turbulent tid, speciellt mellan mig och Nicola. Tävlingen kom lite i skymundan. Det är alltid skönt att kunna fokusera på något annat, men det hade varit kul om jag kunde ha fokuserat på något roligt.

En tid efter meddelade Charlotte och maken Nicola Perrelli, 39, i ett pressmeddelande att de skulle separera från varandra.

Hur kunde du hålla skenet uppe i Belgrad?

– Det måste man göra tills man vet var man står. Man kämpar ju så länge det går, och det har jag verkligen gjort. Alla som går igenom en skilsmässa eller separation vet att det inte är roligt.

För barnens skull

Charlotte Perrelli bor nu ensam med sönerna Angelo och Alessio i den nyrenoverade villan utanför Stockholm.

– Jag och Nicola bor inte tillsammans och vi kommer inte att flytta i hop. Men vi har ju barnen tillsammans så vi är tvingade att vara vänner och det hoppas jag att vi kan fortsätta vara.

Julen firar familjen i samlad trupp.

– Barnen vill ha både sin mamma och pappa där vid jul, så Nicola kommer att fira med oss i Stockholm. Mamma, pappa och syrran kommer upp också så det blir jättemysigt.

Singellivet känns fortfarande främmande.

– Det konstigaste erbjudandet jag har fått under året är att fronta en singelsajt. Det känns inte som om att det är läge att gå in i något nytt. Jag känner mig knappt som singel.

Charlotte skrattar när dejtning kommer på tal.

– Det känns inte så upphetsande, shit vad scary. Jag vill ha fler barn, jag har alltid velat ha många barn. Vi får se vad som händer. Jag får ta en dag i sänder.

FAKTA

Nöjesbladet har utsett årets hetaste svenskar

Hon tappade sju kilo på två månader och satsade miljoner på en pr-turné i Europa. Planen var att vinna Eurovision. Men fansen svek. Kvar i garderoben hängde tjugo korsetter – i byrålådan låg vigselringen. Men trots ett turbulent år faller aldrig en stjärna som Perrelli till marken. Under året har hon tagit sminktimmar och Pilatesbollen till en helt ny dimension och återigen bevisat att hon är Sveriges sanna schlagerdrottning.

Årets...

... personliga höjdpunkt:

– Svenska schlagern var fantastisk när jag vann, jag hade inte vågat hoppas på det.

... tunga perioder:

– När jag var sjuk small det på riktigt. Samtidigt som jag drabbades av hjärnhinneinflammation fick jag biverkningar av en medicin för en skada på svanskotan. Jag hade svindel, kräkningar, magkatarrkänningar och fick skador på tolvfingertarmen. Det var läskigt, jag var riktigt rädd. Jag var som ett kolli.

... bästa bok:

– ”Tusen strålande solar”. Grinade så att jag höll på att dö.

Namn: Charlotte Perrelli. Ålder: 34. Bor: Stockholm. Familj: Sönerna Angelo och Alessio. Inkomst: 580 200 kronor (taxeringsår 2007). Aktuell: Julalbum, Sverige-konserter samt uppföljare till albumet ”Hero”.

Tidigare på listan:

7. Carina Berg

8. Tomas Alfredson

9. Sissela Kyle

10. Alexander Skarsgård