– Det har varit ett magiskt år

NÖJE

En enda låt gjorde hennes år.

”Empty room” hjälpte Sanna Nielsen att komma ur sitt skal.

– Jag vill inte att 2008 ska ta slut, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Lasse Allard
Sanna Nielsen är mycket nöjd med sitt 2008 – och vill gärna att det fortsätter ett år till.

Vi sitter i samma soffa som stod där då.

Då, när hela schlagerkarusellen satte igång på nytt för Sanna Nielsen. Då, när året 2008 rent symboliskt tog sin början och började modelleras fram som det mest betydelsefulla någonsin för sångfågeln från Bromölla.

Började gråta

– Jag var här på skivbolaget och tittade på tv. De skulle avslöja vilka som hade kommit med i Melodifestivalen. Jag minns att de läste upp ”Empty room” ganska sent, så jag hann tänka: äsch, det gör inget. Det kommer ju ändå en platta sen. Men så kom det ... och jag började gråta. Såklart.

Sanna Nielsen, 24, drar handen genom det nyklippta håret. Hon minns mycket väl det första hon tänkte.

– Herregud, ska jag in i det här igen? Men sen: Det är klart jag ska. Jag är mer redo för det än någonsin.

Men det hela tar sin början långt före den ödesmättade dagen under hösten 2007.

– Under första hälften av 2007 började min utvecklingsfas egentligen. När jag fick ”Empty room” blev det som en öppning för mig att göra det jag egentligen ville. Visa den Sanna jag egentligen är. Jag visste inte om publiken var redo för det, men jag var det.

”Mycket jobb”

”Empty room” räckte inte till en finalplats i Belgrad, men enligt Sanna till så oändligt mycket mer.

– 2008 har varit magiskt, mycket på grund av den låten. Med mycket jobb.

Har du haft tid till nära och kära?

– Hm. Egentligen inte så mycket. Ibland har det varit någon kompis som har ringt och så har jag sagt: ”Jag ringer dig om en minut”. Och så har jag inte gjort det. Jag har inte ens hunnit skicka ett sms.

Hur löser man sånt?

– Jag har haft en så otrolig tur att jag har så förstående vänner. Att de faktiskt tycker att det är ok att jag säger ”Jag ringer sen” och ”sen” betyder om ett halvår. ag är väldigt mån om att vårda det. Och jag hoppas att det kommer bli mer tid till vännerna och familjen nästa år.

FAKTA

Nöjesbladet har utsett årets hetaste svenskar

Med sin ”Empty room” fyllde hon våra vardagsrum med tårgripande skönsång. Och visst fick hon oss på fall. När vinnaren av Melodifestivalen presenterades vann Charlotte Perrelli tack var juryn. Men folket stod på Sanna Nielsens sida. Som ett bevis på den kärleken har sångerskan i år dominerat på Svensktoppen. 2008 blev året då Sanna gick från Bromöllas stolthet till en svensk musikalisk angelägenhet.

Tidigare på listan:

6. Charlotte Perrelli

7. Carina Berg

8. Tomas Alfredson

9. Sissela Kyle

10. Alexander Skarsgård