Doherty spelar på Peace & Love

Gör en solokonsert på Borlängefestivalen

NÖJE

Pete Doherty kommer till Sverige i sommar. Nöjesbladet kan avslöja att han är klar för sommarens Peace & Love-festival.

– Vi litar till hundra procent på att han kommer, säger Ronny Mattsson, presschef.

Peace & Love-festivalen fortsätter satsa för att vinna slaget om sommarens festi-valbesökare. Nu är det klart att The Babyshambles frontfigur Pete Doherty kommer till Borlänge.

Just nu jobbar stjärnan med sin första soloskiva – en platta som enligt uppgifter gästas av bland andra Blurs Graham Coxon och kompisarna från The Babyshambles.

Doherty har tidigare varit inblandad i en rad drogskan-daler – Sverigebesöket 2006 slutade med att han märkbart drogpåverkad slängde en gitarr på ett fan och greps av polis. Förra året genomförde dock Doherty och hans Babyshambles sin spelning på Hultsfredsfestivalen.

”Finns viss risk”

– Vi litar till hundra procent på att han kommer. Det finns inga speciella klausuler i kontraktet med Doherty, säger Ronny Mattsson.

Var ni överens om att boka honom, trots allt?

– Det finns alltid en viss risk. Men förra året gick det ju bra och vi tror att han är väldigt peppad på sin sologrej, säger Mattsson. Klas Granström

FAKTA

Skandaler i sverige

2007: Babyshambles spelning på Peace & Love ställs in. Det förklaras med att bandet vill fokusera på sin nya skiva.

2006: Babyshambles är bokade till Hultsfred. Men Doherty omhändertas på Arlanda medan hans bagage genomsöks efter narkotika. Timmar försenade går de upp på stora scen i Hultsfred med en uppenbart drogpåverkad Pete Doherty i spetsen. Det slutar med att Doherty slänger en gitarr i huvudet på ett fan och grips av polis.

2006: I november ska Babyshambles spela på Berns i Stockholm, men spelningen ställs in efter att Dohertys talesman uppger att stjärnan inte hittat sitt pass.

2006: Kvällen därpå gör bandet en oannonserad spelning på Debaser i Stockholm. Konserten urartar, Doherty trillar av scenen och skadar ryggen. Sedan vägrar han sluta sjunga.

Fler klara för Peace & Love

Volbeat.

Laakso.

Backyard

Babies.

Håkan Hellström.