Trakasserad – i ett halvår

Carolina Gynning har polisanmält mannen: Det är obehagligt

NÖJE

Carolina Gynning trakasseras av en främmande man.

Tv-stjärnan har anmält personen för sexuellt ofredande – och krävt besöksförbud för sin förföljare.

– Jag tycker att det är obehagligt, säger Carolina Gynning till Nöjesbladet.

Gynning har känt sig hotad av mannen som tror sig vara tillsammans med henne.

I september förra året kom de första mejlen. En man med fransk härkomst tror sig vara tillsammans med Carolina Gynning, 30, och tar kontakt med tv-stjärnan.

För Gynning, som då leder TV4:s lördagsunderhållning ”Stjärnor på is”, följer en tid av ofredande både via telefon och via mejl. Mannen skickar bland annat videolänkar till en webbsida där han pekar ut Gynning på ett, enligt polisanmälan, ”klandervärt sätt”.

För en och en halv vecka sedan ringer mannen Gynnings mamma i Malmö, berättar att han befinner sig på ett hotell i Stockholm och att han vill träffa Carolina.

Sexuellt ofredande

Programledaren får då nog och polisanmäler honom för förtal, ofredande och sexuellt ofredande.

I den anmälan som Nöjesbladet har tagit del av kräver Carolina Gynning besöksförbud för mannen:

”Carolina har tagit mycket illa vid sig av detta och känner sig orolig för vad den här personen kan göra (...) Denna okända person har genom mailen och telefonsamtalen gjort sig skyldig till förtal, ofredande och sexuellt ofredande”, står det i anmälan.

”Inte konstigt”

Kammaråklagare Rolf Hillegren som hanterat målet är tveksam.

– Syns man så pass mycket och exponeras i tv och bloggar är det inte förvånande att man blir kontaktad. Det är inte helt konstigt att hon folk hör av sig till henne, säger han, och fortsätter:

– Det är inget som vi kommer att gå vidare med. Det går inte att styrka brott och anmälan blev avskriven i dag. Det var inte tillräckligt allvarligt enligt mig.

Hon har känt sig hotad.

– Det där är subjektivt, det behöver inte betyda att det är straffbart.

För Carolina Gynning är det hektiskt just nu. Utöver TV4:s nya satsning ”Jag överlevde en japansk tv-show” är hon också aktuell med vernissage på Ystad Saltsjöbad i påskhelgen där hon tillsammans med mamma Agneta Gynning ställer ut helt nya tavlor.

Hon släpper även boken ”Ego woman”, uppföljare till försäljningssuccén ”Ego girl”, som hon skriver tillsammans med journalisten Ingrid Carlqvist.

Tystlåten

När Nöjesbladet når Carolina Gynning är hon tystlåten kring allt rörande anmälan:

– Det vill jag inte tala om, jag tycker att det är obehagligt, säger hon.

Anmälan blev avskriven i dag.

– Det visste jag inte själv, det var tråkigt. Men jag vill inte prata mer om det här, I’m sorry.

TV4 väljer att inte kommentera trakasserierna mot sin programledare.

– All den här typen av frågor kring våra medarbetare kommenterar vi aldrig externt, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4.

FAKTA

Har hänt förr

Det är inte första gången Carolina Gynning får en stalker efter sig.

När hon förra året spelade in ”I huvudet på Gynning” i Israel förföljdes hon av hotellets massör. Det var efter en massage som mannen började trakassera henne med telefonsamtal kvälls- som nattetid. Hotelledningen gav mannen sparken omgående.