”Folk verkar vara rädda för mig”

Per Morberg om framgångarna, våldtäktsrollen och nya boken

Foto: Stefan Mattsson
NÖJE

Per Morberg är rakt i genom en känslomänniska, privat och professionellt, på scen och film, när han lagar mat i tv - eller blir intervjuad. Nu kommer han med en kombinerad kokbok och självbiografi. Varför? - Det hela är självklart, sjukt mycket folk är intresserade av vad jag gör.

Foto: Börje Thuresson
CHARM Per Morberg har charmat tv-publiken med sitt oefterhärmliga sätt att laga mat.

Per Morberg har distans till sin egen framgång som kock.

– Det är lättare att tycka om nån som står i rutan och lagar mat och klappar hunden än nån jävel som våldtar Helen Sjöholm.

Han vet. Han har gjort bägge sakerna. Det ena i ”Vad blir det för mat” i TV4+. Det andra i filmen ”Så som i himmelen” (2004).

Nu har han också gjort ett tredje, skrivit bok: ”Morberg – scenen, livet och konsten att laga mat” (2009).

Det är en kokbok och en lätt och ledigt hållen självbiografi i ett, precis som Per ville ha det, nästan, för han tyckte att det var onödigt att den skulle innehålla några recept. Men då sa förlaget: ”Recept i en kokbok är en bra idé”. Per köpte argumentet.

Inte alltid en självklarhet.

Han tycker att boken blivit så bra att den är onödigt billig.

– Den borde kosta en femhundring, den gör inte det, men den borde göra det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM