Robert Gustafsson ger ut en dansbandsplatta

Kan även turnéra med Scotts

NÖJE

Efter succén i ”Dansbandskampen” har Robert Gustafssons fått en ny karriär – som dansbandssångare i Rolandz.

Nu ger bandet ut en skiva.

– Första singeln är en kärlekssång från Roland Järverup till Eda från ”Torsk på Tallinn”, säger Robert till Nöjesbladet.

Foto: LARS HEDELIN
Det var i SVT:s ”Dansbandskampen” som Robert Gustafsson uppträdde med Rolandz. Nu finns det planer på att spela med Scotts.

Det var Larz Kristerz som vann ”Dansbandskampen” i SVT. Men frågan är om inte Rolandz – med komikern Robert Gustafsson, 44, i rollen som Roland Järverup – snart är lika efterfrågade.

Efter framträdandet i SVT har Robert blivit nerringd av folk som vill boka dem för riktiga spelningar.

Både covers och nya låtar

I dag kan Nöjesbladet avslöja att Bert Karlsson nu ger ut både singel och platta med Rolandz.

– Plattan har inget namn än, men det blir en blandning av covers och en del nya låtar, precis som en klassisk dansbandsplatta ska vara. Jag och bandet ska även vara med och skriva lite själv, avslöjar Robert som sjunger på alla låtar.

De har redan gjort några konserter ute i landet och har en miniturné som startar 17 juli bokad. Men redan 25–26 april kommer Rolandz att spela ihop med Larz-Kristerz i Älvdalen. Nu vill Bert Karlsson att det ska bli mer.

– Jag försöker sy ihop en miniturné i sommar för Rolandz i par med Scotts, säger Bert.

”På hobbynivå”

Några planer på att lägga ner sin karriär som komiker för musiken har inte Robert.

– Nej, det här är fortfarande på hobbynivå. I juli är jag ledig från teatern, då kommer vi spela mycket. Sen får det bli när vi alla har tid.

FAKTA

Det här är Rolandz

Första gången karaktären Roland Järverup dök upp i rutan var i Killinggängets film ”Torsk på Tallin” från 1999.

Nästan tio år senare dyker Robert Gustafsson upp i rollen igen – nu som sångare i sitt eget dansband Rolandz. Det sker i SVT:s ”Dansbandskampen”.

Bandet består av proffsmusiker. I slutet av mars kommer första singeln med arbetsnamnet ”Eda”. I april en hel platta och en turné startar 17 juli.