Komikerna i storbråk

Malmberg och Norman sågas av ”Grillad”-kollegorna

1 av 4
NÖJE

I går kritiserade avhopparen Claes Malmberg SVT:s storsatsning ”Grillad”.

Nu har ett storbråk brutit ut mellan honom och produktionen:

– Vilket larv att kalla programmet elakt. Det ska komma från en person som var med i ”Måndagsklubben”. Det blev bättre när inte han är med, säger programledaren, Thomas Järvheden.

Redan efter första programmet bestämde sig Claes Malmberg och Lennie Norman för att hoppa av SVT:s satsning ”Grillad”. De tyckte att det var för manusstyrt och censurerat.

”Blev bara fegt”

Men deras avhopp väcker inte sympati hos produktionen:

– Det är verkligen helt lugnt. De hade en väldig bestämd uppfattning om vad de tyckte programmet skulle innehålla. De efterlyste mer munhuggeri, men det blev bara fegt och inte alls kul, säger Thomas Järvheden.

Claes Malmberg säger i dag till Nöjesbladet att produktionen saknar kunskap och är konflikträdda. Enligt honom var han och redaktionen överens innan sändningen:

– Det blev något helt annat i rutan och det bästa klipptes bort. De har ingen kunskap om hur man gör tv. ”Så ska det låta” är ett betydligt roligare program. Jag känner mig orolig att produktionen inte äger någon självinsikt. Skönt att jag har ett större dra åt helvete-konto, säger Claes Malmberg.

”Två mysgubbar”

Flera av komikerna i ”Grillad” tycker det är bra att Malmberg och Norman hoppat av programmet:

– Suck. De är två mysgubbar som vill tjöta. Jag är glad att de har slutat. De var katastrofalt dåliga, säger Alex Schulman.

”Inte engagerat sig”

Peter Wahlbeck tycker Claes Malmberg överreagerar och saknar intresse för programmet:

– Vi har alla en möjlighet att påverka innehållet. Jag tror att det handlar om att Claes Malmberg inte har engagerat sig tillräckligt, säger Peter Wahlbeck.

Enligt Thomas Järvheden har inga fler deltagare hoppat av ”Grillad”. Men Adde Malmberg är en av dem som funderat på det:

– Jag kan förstå att de hoppar av. Det är en svår programform. Det är alltid vårt att hitta rätt nivå. Varför gör vi detta? Egentligen är det inte min stil att vara elak. Men jag har bestämt mig för att fortsätta. Jag kör min egen stil, säger han.

Hasse Brontén och Mårten Andersson kommer att ersätta Norman och Malmberg.