Lundin inte oroad över konkurrens

I sommar direktsänds även Lotta Engbergs allsång

Foto: OSKAR KULLANDER
Det är inte bara på Skansen Anders Lundin tar fram sångrösten. Programledaren är just nu aktuell med en egen skiva och längre fram väntar en turné. ”Vi börjar försiktigt. Just nu är det mest strögig”, säger Anders Lundin.
NÖJE

I år kan det bli dagis backstage på ”Allsång på Skansen”.

Nyblivne tvåbarnspappan Anders Lundin, 50, tvingas pussla för att få pappa- och programledarrollen att gå ihop.

– Vi skissar på en lösning, det är mycket pyssel, säger han.

Foto: ROGER LUNDSTEN
TV 4 kommer i år att direktsända Lotta Engbergs allsång på Liseberg.

I början av januari i år blev Anders Lundin och hans hustru Kerstin föräldrar till en liten flicka vid namn Matilda.

Paret har sedan tidigare sonen Adrian, 3, och när mamma och pappa står på allsångsscenen samtidigt i sommar är barnpassningen ett stort problem.

Konkurrens i sommar

Lösningen kan bli att båda barnen får hänga med till Skansen.

– Ja vi får se, vi skissar på en lösning. Det är inte så lätt som man först tror, det är jättestor skillnad på att ha ett barn och att ha två. Det är en ökning med 300 procent av logistikproblemen, säger Anders Lundin.

I sommar kommer TV4 för första gången att direktsända Lotta Engbergs allsång på Liseberg, men Anders Lundin bekymrar sig inte över att han och SVT får konkurrens i år.

– ”Stockholm i mitt hjärta” är ju en ren provokation för tusan! Det är klart att Göteborg måste få göra sin egen grej. Jag är glad att de äntligen tagit sig samman och ryckt upp sig, säger han och skrattar.

Satsar på sin musik

I slutet av maj kommer Lotta Engberg dessutom att köra fyra allsångsshower tillsammans med Lasse Berghagen på Oscarsteatern i Stockholm.

– Det är konstigt att någon inte har gjort allsång förut på fler ställen eftersom det är ett fungerande koncept, säger Anders Lundin.

I väntan på ”sommarjobbet” kommer han att lägga all kraft på nya skivan ”Buckliga ord, knyckliga låtar”. Det finns planer på en turné.

– Vi börjar försiktigt, jag och gitarristen håller på att sätta ihop en liten duorepertoar. Just nu är det mest strögig, Norrköping här, Markaryd där, säger han.

FAKTA

Anders Lundin

Namn: Anders Lundin. Ålder: 50 år. Bor: I Stockholm. Familj: Hustrun Kerstin Ryhed Lundin och barnen Adrian, 3, och Matilda, 2 månader. Yrke: Programledare, artist, låtskrivare och komiker. Inkomst: 671 405 kronor (inkomstår 2007). Aktuell: Har precis släppt skivan ”Buckliga ord och knyckliga låtar”, och leder ”Allsång på Skansen” för sjätte gången i sommar.