Sockrade kaffet – med tvättmedel

Janne Josefsson: Först trodde jag att det var någon kändis som varit där och lämnat en påse kokain

1 av 3
NÖJE

Janne Josefsson, en kopp kaffe – och en påse tvättmedel.

Inspelningen av kommande ”Tv-stjärnan” höll på att sluta i katastrof.

– Först trodde jag att det var något jävla kokain jag fått i mig.

Janne Josefsson fick en rivstart som jurymedlem i SVT:s kommande dokusåpa, ”Tv-stjärnan”. Det var under castingdagarna i slutet av november som dramat inträffade.

Janne Josefsson kom direkt från Göteborgståget och satte sig i sminklogen för att avnjuta en kopp kaffe. Intet ont anande om konsekvenserna sockrade han drycken med en påse vitt pulver som stod jämte maskinen. Något som blev en ”ren” skräckupplevelse för ”Uppdrag gransknings” frontman.

– Det var inte förrän jag satt i mig nästan hela koppen som jag insåg att något var fel. Först trodde jag att det var någon kändis som varit där och lämnat en påse kokain efter sig, då blev jag jävligt skraj. Sen luktade jag på det och förstod att jag fått i mig tvättmedel.

Skulle dricka mjölk

Hans Rosenfeldt, som också sitter i juryn, var snabb att reagera och ringde giftinformationscentralen som gav order om att hälla vatten eller mjölk i Josefsson.

– Jag har hört skräckhistorier om det här tidigare. Det finns till exempel en där Lasse Brandeby drack koncentrerat diskmedel som han trodde var vodka under en midsommarfest. Han hade mått fruktansvärt och varje gång han pratade kom det bubblor, säger Janne Josefsson.

Illamående

Men allt slutade lyckligt och förutom lite illamående och yrsel hade han inga problem att genomföra tv-inspelningen

– Jag fick käka några Läkerol och bita ihop, men jag var inte helt hundra.

Händelsen var däremot inte tillräckligt allvarlig för att lära en gammal hund att sitta.

– Lik förbannat höll jag på att göra samma sak när jag kom dit nästa gång. Jag fattar inte hur de kan fortsätta ha en påse tvättmedel precis jämte kaffemaskinen!

FAKTA

”Tv-Stjärnan” är en ny dokusåpa i SVT som söker framtidens programledare. Per Sinding-Larsen kommer att lotsa de tio deltagarna genom tio olika program där de får prova på allt från seriösa samhällsmagasin till bred underhållning. Till sin hjälp har de olika coacher som exempelvis Kristian Luuk och Babben Larsson. I Juryn sitter Janne Josefsson, Hans Rosenfeldt och Anne Lundberg. Första avsnittet sänds 23 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM