Pompeo: Jag försöker gå upp i vikt

”Folk tror att jag har ätstörningar”

1 av 3
NÖJE

LONDON. Hon gör succé i ”Grey’s anatomy”.

Men med framgången kom ryktena.

– Jag blir så förbannad över att folk tror att jag har ätstörningar, säger Ellen Pompeo, 37.

Hon kallades ”Pennan” under uppväxten och har alltid haft komplex för sin smala figur.

När Ellen Pompeo flyttade till Hollywood, för bara sex år sedan, borde hon ha känt sig som hemma. Det är inte bara ett getingbo för filmindustrin utan också för den extrema skönhetshetsen där idealet är att komma i ”size zero”.

Tvingas försvara sig

Men genombrottet i ”Grey’s anatomy” gjorde inte att hon kunde slappna av – utan tvingades försvara sig.

– Jag tycker det är så oförskämt. Eftersom jag är smal och folk vill vara smala tror de inte att de förolämpar mig. Jag tror inte att överviktiga människor får höra att de är feta, säger hon.

Hennes fnittriga sätt är plötsligt som bortblåst och minen är allvarlig.

– Jag har uppenbarligen funderat mycket på det här. Det är farligt att anklaga folk för ätstörningar. Jag får många fanmejl från tjejer, som jag tycker är för unga för att få se serien, och de säger att de vill vara som mig och att jag är vackrast i världen. Dessa 13-åringar får då budskapet att för att vara som mig ska man inte äta. De får inte tro att jag ser ut så här för att jag är ohälsosam.

Komplex för sin smalhet

Faktum är att Ellen Pompeo är smalare i verkligheten. Vilket hon tidvis haft komplex för.

Den ärmlösa blusen har en djup urringning som visar en yppig klyfta. Ingen vågar fråga om hon opererat brösten. Speciellt inte efter hennes utbrott efter frågan om sin vikt.

”Försöker äta”

– Många av tjejerna i Hollywood som kämpar för att bli smala är mer ohälsosamma än tjejer som är naturligt smala. De röker ett paket cigaretter om dagen, dricker kaffe, äter inte och svälter sig bara för att komma i extrasmall.

– Jag är förmodligen nyttigare än de flesta, för jag försöker äta mycket och en balanserad kost för att gå upp i vikt.