Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Hans buss stod i lågor

Timbuktu räddades av chauffören: Jag var rädd

Troligtvis berodde branden på ett bränsleläckage.   Troligtvis berodde branden på ett bränsleläckage. Foto: Räddningstjänsten

Stjärnan fruktade för sitt liv när turnébussen fattade eld mitt på motorvägen.

Nyvakna fick Timbuktu och hans bandmedlemmar kasta sig ut.

– Det brann riktigt rejält och vi var rädda för att bussen skulle sprängas, säger han.

Timbuktu låg och sov i turnébussen när branden bröt ut. ”Det är riktigt sorgligt”, säger han om bussen som varit hans sommarhem de senaste fyra åren.   Timbuktu låg och sov i turnébussen när branden bröt ut. ”Det är riktigt sorgligt”, säger han om bussen som varit hans sommarhem de senaste fyra åren. Foto: Sara Ringström

Hiphopstjärnan Timbuktu, 34, och hans turnéfölje var på väg hem från en spelning på Stavernfestivalen i Norge inär bussen plötsligt fattade eld mitt på E6:an.

– Busschauffören upptäckte att gaspedalen betedde sig konstigt, svajigt. Då tittar han bakåt och ser att det ryker utanför bussen, säger Pelle Pettersson, räddningsledare i Varberg.

Försökte släcka

Omedelbart körde han in till vägrenen och lastade av de omtöcknade passagerarna ut på motorvägen. Föraren försökte släcka eldflammorna som slagit upp i motorutrymmet med två brandsläckare – men förgäves.

– Det kunde ha gått väldigt illa. Hade inte han stannat med detsamma så kunde man ha haft en övertänd buss inom 30 sekunder, säger Pelle Pettersson.

Fick polisskjuts

Räddningstjänsten lyckades släcka branden, som enligt Pettersson troligtvis orsakats av ett bränsleläckage, men den härjade bussen fick bärgas från platsen. Sällskapet fick i stället polisskjuts till en rastplats i närheten där ersättningsbuss väntade.

I går eftermiddag var sångaren fortfarande omtöcknad, men i säkert förvar hemma i Malmö.

– Vi saknar vår kära turnébuss som vi har åkt med i fyra år. Den är som ett hem för oss hela somrarna så det är faktiskt riktigt sorgligt. Men vi klarade oss alla oskadda och det är det viktigaste, säger Timbuktu.

Han passade också på att berömma räddningsarbetarna.

Tog autograf

– De var helt fantastiska. Det coola var att de kom på tio minuter. Man blir så här; ”fan vad jag älskar att betala skatt”. Det känns helt otroligt att man kan få hjälp så smidigt och snabbt när man väl behöver det, säger han.

Kärleken är besvarad, menar Pelle Pettersson, som efter att läget var under kontroll passade på att be om stjärnans autograf.

– Jag kände att vi behövde den nere på stationen, säger han.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet