Dokusåpastjärna greps efter biljakt

Fast med märkta sedlar och dopningspreparat

NÖJE

Först efter en biljakt stoppades den kända dokusåpastjärnan.

I fordonet hittade polisen dopningspreparat och märkta sedlar.

Pengarna misstänks komma från ett värdetransportrån.

Mannen greps i Kungens kurva i Stockholm och är skäligen misstänkt för dopningsbrott, olovlig körning och penninghäleri.

Han har tidigare vunnit en dokusåpa i tv och har figurerat flitigt i media.

Polisen fattade misstankar mot mannen och hans två äldre vänner som färdades tillsammans i en BMW M5. Bakom ratten satt dokusåpavinnaren.

Gänget ökade farten

När den civila polisbilen uppmanade sällskapet att stanna ökade de i stället farten och stoppades först efter en kortare biljakt.

Under en genomsökning av fordonet fann polisen tabletter som misstänks vara anabola steroider samt en större summa kontanter.

Enligt källor till Nöjesbladet handlar det om märkta sedlar och polisen misstänker att de kan komma från till exempel ett värdetransportrån.

Förhörd av polisen

– Det är möjligt att det är så. Vi utreder alltid när det rör sig om större summor kontanter, säger Ulrika Lönngren, stationsbefäl på Söderortspolisen.

Samtliga tre i bilen fördes under tisdagskvällen in till stationen för förhör. Den äldsta av dem släpptes senare medan dokusåpavinnaren och hans 27-åriga vän anhölls vid kvart i elva på kvällen. På onsdagseftermiddagen släpptes även de.

– Det var för att de inte skulle kunna jämka ihop sina historier, säger Lönngren.

FAKTA

Fler dokukändisar i blåsväder

Robinson-Robban, 35, spelade hjälte i samband med ett fejkat överfall i Handen utanför Stockholm. Men han avslöjades och dömdes till villkorlig dom och dagsböter för falskt larm.

Angela Monroe, 32, med i förra säsongen av Robinson. Åtalades för smuggling och misstänktes ha smugglat ett paket med 10 000 anabola steroider. Själv hävdade hon att någon beställt dem i hennes namn.

Jarmo Heinonen, 55, sköt sin exfrus minigris. Kadavret lämnade Robinsondeltagaren på kvinnans trappa.

ARTIKELN HANDLAR OM