Ugglas: Det är slutfestat

Så ska körledaren klara sin tuffa höst

NÖJE

Höstturné och körledare i ”Körslaget” och två andra körer samtidigt.

Caroline af Ugglas går en hetsig höst till mötes.

– Utan uppbackning av min man och mina barn hade jag förmodligen blivit deprimerad, säger hon.

Foto: Foto: OLA AXMAN
Tro inte att Caroline af Ugglas drar ner på tempot för att det blir höst. Tvärtom. Efter en händelserik sommar stampar hon gasen i botten med ”Körslaget”, höstturné och två egna körer vid sidan om.

Det har snurrat fort sedan Caroline af Ugglas drog på sig de turkosa stövlarna och sjöng hem andraplatsen i Melodifestivalen 2009.

Men de senaste månadernas tv-framträdanden och sommarturné med Tomas Ledin är ingenting mot vad som väntar framöver.

Håller igång två körer

I höst drar af Ugglas ut på höstturné, agerar körledare i TV4:s ”Körslaget” och fortsätter coacha de två körer i Uppsala och Stockholm som hon undervisar till vardags.

– Min man och våra två barn kommer att följa med mig överallt. Om jag skulle försöka ro iland detta helt ensam hade jag förmodligen blivit deprimerad, säger Caroline af Ugglas.

Sångerskan tror inte att det finns någon risk för utbrändhet eftersom musiken är hennes bränsle.

För att minimera riskerna inleds ändå en förnuftig hälsofas.

Sova hennes taktik

– Det gäller att ta hand om sig själv så att man inte fastnar i en dum cirkel. Min taktik är att försöka sova och äta bra och lägga ner festlivet. Jag har inte festat någonting på hela året, säger hon.

Rollen som körledare är höstens absoluta höjdpunkt för Caroline af Ugglas.

Att sjunga tillsammans med andra snarare än för andra är vad som ger henne kickarna.

”Musik med ironi”

Inför ”Körslaget” har hon redan lösa planer.

– Det ska bli väldigt spännande att vara med i ”Körslaget”, i synnerhet som jag är en av programmets upphovsmän. Jag ska försöka vara trogen den musik jag själv gillar, som rock-punk. Mitt lag kommer att köra en del låtar från genren sarkastisk pop, á la Aquas ”Barbie girl”. Musik som det finns en ironi och tyngd bakom.

FAKTA

tURNÉN

Här spelar Caraoline af Ugglas i höst: 25-26/9 Orust, 30/9 Gislaved, 20/11 Östersund, 21/11 Umeå, 22/11 Sundsvall, 27/11 Stockholm, 28/11 Borås, 4/12 Gävle, 5/12 Viking Line, 11/12 Uppsala, 12/12 Göteborg, Storan, 13/12 Uddevalla.

ARTIKELN HANDLAR OM