”Gynning påverkar hur mycket som helst”

Bloggvärlden rasar över Carolina Gynnings förespråkande av receptbelagda bantningspiller

Foto: Foto: ERIC ROXFELT
Carolina Gynnings uttalande om receptbelagda bantningspiller har fått bloggarna att gå i taket.
NÖJE

” Det finns flera tjejer i extremt ung ålder som läser din blogg, som fortfarande växer och utvecklas, som tar till sig dina svälttips för att de tror på dig”, skriver bloggaren och journalisten Hanna Fridén.

Den flärdfulla bloggaren och discjockeyn, Anna Hibbs upprörs också över Gynning och skriver i sin blogg, I en annan del av Stureplan: ” Så om Elin Kling säger att nitar är inne, så lyssnar ingen på det? Jo, det är exakt samma sak. Två saker underskattas här; Tjejers förmåga att inte falla för grupptryck, och makten man har som förebild och bloggare. Jag skulle själv kunna vara en av dom där tjejerna som klickade på ”Order””.

Anna Hibbs får medhåll av bloggarna Anna-Maria och Mia i bloggen, Bloggkommentatorerna: ” Såna som Gynning påverkar hur mycket som helst, det vet jag att hon vet och hon gillar det också. Det är bara när det inte passar som det är lättast att säga att hon inte påverkar någon alls med sina ideal".

Gynning borde prova terapi

Även bloggen Nattportiern oroar sig över Gynnings påverkan. I Nattportierns blogg går det att läsa: ” Hon sätter inte bara sin egen hälsa på spel utan hon sätter de unga tjejernas hälsa på spel, de som tycker hon är en gudinna och gör precis allt som hon säger i förhoppning att bli som hon".

Bloggaren Evalina föreslår i sin blogg, What ever att Carolina Gynning borde prova terapi i stället för skumma piller inköpta på nätet: ” Människor med irriterande trivselkilon ligger sällan i riskzonen för fetma, faktum är att de där irriterande trivselkilona oftast sitter i deras hjärna, något som hjälps enklare av just terapi, än av ett bantningspiller”, skriver hon.

Alla inte kritiska till Gynning

Men alla är inte helt kritiska till Carolina Gynning. Bloggen Vägen från 37 kg som görs av en ung kvinna, frisk från anorexi och ortorexi berättar i sin blogg att förebilder har inte så mycket att göra med att man drabbas av viktstörningar. ” Det handlar inte om att Gynning tar bantningspiller”, skriver hon och fortsätter: ” Att jag gick ner i vikt från början handlade knappast om att mina Spice Girls-idoler var smala och snygga. Jag var också smal och snygg – och jag visste om det och hade ett härligt självförtroende. Men även om du har ett bra självförtroende behöver inte det betyda att du mår bra, jag rasade ändå i vikt men det var knappast pga mina tonårsidolers utseende. Det fanns helt andra orsaker till det”.

”Jag är en bitchfeminist”

Men vad säger Carolina Gynning själv om bloggvärldens ilskna åsikter? i sin blogg skriver hon: ”J ag är en Bitchfeminist! Bara så ni vet. Min ambition är att inspirera andra att vara sig själva. Jag har gjort en himla massa tokiga grejer och allt kanske inte är hälsosamt. Det har andra också gjort skillnaden är att jag berättar om det. Jag hoppas varje människa ung eller gammal letar i sitt eget inre om vad som rätt för dom”.