’Ett riktigt rövgäng’

Svårt för TV4 att få stora kändisar att ställa upp – nu sågas deltagarlistan

Hela gänget i "Kändisdjungeln". Foto: TV4
NÖJE

I kväll drar ”Kändisdjungeln” i gång och in i det sista har TV4 letat med ljus och lykta efter kändisar som var villiga att ställa upp.

När deltagarna presenterades var reaktionerna minst sagt ljumma.

– Man får aldrig exakt de man vill ha till alla program, säger Åsa Sjöberg programchef på TV4

Programformatet ”I’m a celebrity – get me out of here!” som ”Kändisdjungeln” bygger på har gjorts i ett antal länder tidigare. Men nu när programmet kommer till Sverige kanske namnet ”B-kändisdjungeln” hade varit mer passande.

Letat desperat

TV4 har letat desperat efter kändisar som är villiga att flyga över hela jorden för att bo och tävla i djungeln i 16 dagar – utan betalning. Alex Schulman är en av de som blivit kontaktad.

– TV4 ringde och påstod att de andra deltagarna skulle vara riktiga toppnamn, men så fick jag se i någon tidning att den där vinmänniskan från TV4 skulle vara med och någon gammal trummis och då förstod jag att det handlade om ett riktigt rövgäng, säger han.

En artistförmedlare som vill vara anonym kontaktades för några veckor sedan.

– De ringde mig från TV4 och undrade om jag kunde få någon att ställa upp i programmet. Jag frågade om villkoren och de sa att de inte skulle få någon ersättning men att det var ju som semester till en solig plats i Malaysia. Vilken kändis skulle ställa upp på att åka över hela jordklotet och vara borta i en månad gratis? Ingen jag känner, säger han till Nöjesbladet.

Inte imponerad

Johnnie Åkerström är tv-chef på Bizkit, som säljer in reklamtid på tv-kanalerna, är inte speciellt imponerad av ”kändisarna”.

– Någon briljant uppställning är det inte. Så länge folk kollar på det så spelar det ingen roll vilka deltagarna är men hade de fått häftigare namn är det större sannolikhet att folk kommer att kolla, säger han.

Nöjesbladet fick en pratstund med David Hellenius som befinner sig mitt i den Malaysiska djungeln. Han var inte helt övertygad av programmets deltagare till en början.

– Jag kunde också tycka att ”vad är det där för gäng?”. Men när man ser dem så känner man att det blir nog fan roligt. Jannike Björling och Bengt Frithiofsson, det känns ju som ”Vad ska de prata om?” Det borde kunna bli jäkligt kul, säger han.

”Modigt gäng”

Åsa Sjöberg, programchef på TV4, känner sig trots allt nöjd med deltagarna.

– Man får aldrig exakt de man vill ha till alla program. Det är inte samma sak att vara med i till exempel ”Let’s dance”, som det här intensiva äventyret under 16 dagar mitt ute i djungeln, det är ett modigt gäng som åkt dit.

FAKTA

Deltagarna om sina chanser

Mikkey Dee, 45, trummis i Motörhead: "Hyfsat bra, tror jag. Jag fungerar bra under tuffa förhållanden. Jag har bra självdisciplin och sunt förnuft i pressade situationer, det måste man ha för att kunna turnera som jag gör. Jag hoppas verkligen på att få vara kvar bland de fem sista."

Jannike Björling, 42, f.d. fotomodell: "Jag tror att jag klarar det bra, att campa är vardagsmat för mig. Jag kommer att fixa djungellivet det tvivlar jag inte på. Det mest påfrestande kan nog bli att leva tätt inpå varandra och att aldrig få vara riktigt ensam. Eller så blir just det helt fantastiskt."

Ann Söderlund, 37, programledare: "Jag tror att jag kommer att klara det bra faktiskt, om jag bara behåller fokus på vad jag ska göra. Jag kan ha en tendens att skena iväg lite och då kommer jag nog att tycka att det blir tufft, men om jag behåller lugnet så klarar jag detta."

Thorleif Torstensson, 60, musiker i Thorleifs: "Jag tror att jag kommer att klara det bra, som liten pojk var jag scout och då fick man verkligen ta sig fram själv i skogen. Men självklart kommer det att bli riktigt spännande."

Karl Petter Bergvall, 26, grisbonde: "Jag gillar att vara i naturen hemma, så jag tror att jag kommer att klara djungeln bra. Att jag är van vid att vara kring djur kanske kan ge mig en liten fördel jag vet att man inte kan lita på dem till 100 procent."

Inger Nilsson, 50, skådespelerska: "Djungellivet klarar jag bra. Jag är en van campare så jag vet att jag klarar att leva enkelt, att sova i hängmatta eller på liggunderlag. Sedan är det klart att är det varmt, blött och fullt med ormar så blir det lite annat.."

Bengt Frithiofsson, 70, vinexpert: "Jag klarar djungellivet med glans! Ligga ute i mörkret med alla ljud och djur omkring sig vadå, jag får ju ha myggnät. Det blir inga problem, jag har förberett mig som Crocodile Dundee."

Rafael Edholm, 43, skådespelare: "Jag inbillar mig att jag kommer att klara av vardagen i djungeln ganska bra, bara det finns saker att göra på dagarna."

Kennet Andersson, 41, fotbollsproffs: "Att leva i djungeln kommer jag att klara bättre än djuren, ha ha. Jag är verkligen inte rädd för att bli skitig eller leva obekvämt."

Katarina Hultling, 54, programledare och författare: "Jag tror att jag klarar mig bra! På sätt och vis är det här min dröm. Jag älskade Fantomen när jag var liten och ville vara hans fru Diana för att få svinga mig i lianerna."

Catarina Hurtig, 34, programledare: "Jag är osäker på om jag klarar det överhuvudtaget. Jag tänkte mig nog mer av Den blå lagunen med romantiska sandstränder när jag sa ja. I stället blir det ett becksvart träsk med en massa djur överallt. Jag har nog inte riktigt förstått vad jag gett mig in på."

’Kändisdjungeln’

Formatet kommer från Storbritannien och är mycket populärt där. 11 kändisar placeras i djungeln och får under 16 dagar utföra olika uppdrag. Den svenska versionen spelas in i Malaysia. Tilde de Paula och David Helenius är programledare. ”Kändisdjungeln” direktsänds i 16 avsnitt i TV4 med start i kväll.