Oldsberg nobbade Lundell

Flinck valdes också bort ur "Här är ditt liv"

1 av 3 | Foto: Foto: SARA RINGSTRÖM
Ulf Lundell, svärfar till Mikael Persbrandt, platsade inte som gäst i ”Här är ditt liv”.
NÖJE

Ingen svärfar och ingen gammal kompis. SVT valde bort Ulf Lundell och Thorsten Flinck som gäster till Mikael Persbrandt i ”Här är ditt liv”.

– Det ska vara någon som överraskar. En Flinck eller Lundell hade inte överraskat honom, säger Ingvar Oldsberg, programledare.

Många hade väntat sig att få se Ulf Lundell, 59, eller Thorsten Flinck, 48, i tv-studion när Mikael Persbrandt var gäst i ”Här är ditt liv”.

Men SVT valde bort dem. Till förmån för Peter Haber.

– En Thorsten Flinck är alltid en karaktär, men om man ska se vad Mikael kan förvänta sig så hade Flinck och Lundell varit såna gäster. Vi tyckte att vi vägde upp det med Peter Haber, säger programledaren Ingvar Oldsberg.

Tobias Björling, producent, menar att man aldrig var i kontakt med Thorsten Flink som umgåtts intensivt med Persbrandt genom åren.

Ulf Lundell, vars dotter Sanna Lundell är tillsammans med Mikael Persbrandt, vill han inte kommentera.

”Unika gäster”

– Vi valde bort Flinck och tyckte att vi hade andra gäster som var mer unika. Det är Mikael Persbrandts liv vi vill spegla. Det är inte ett tv-program där vi bjuder in personer som folk vill se på tv, säger han.

”Kidnappningen” av Mikael Persbrandt gjordes dessutom på fredagen.

Något som de inblandade mörkade.

– Hade vi gjort det på lördagen hade vi inte hunnit till sändningen, det var anledningen. Görs det i Göteborg eller i närheten går det ju att göra samma dag, säger Ingvar Oldsberg.