Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Tveklöst en av årets mest udda fåglar

Nöjesbladets Martin Söderström om tok-Nils comeback i "Idol"

Nöjesbladets Martin Söderström.   Nöjesbladets Martin Söderström. Foto: MAGNUS SANDBERG.

Förra året kallades han ”tokstolle” och ”galning”.

De snällare valde att omnämna honom som ”en ny Robbie Williams”. Oavsett preferenser så lyckades tok- Nils Fredriksson nå ut och fram till tittarna förra året. Hans hejdlösa pajastolkning av Ark-klassikern ”Father of a son” håller jag själv på något skruvat sätt nära hjärtat när vi snackar favorit-moments i ”Idol”.
Juryn jublade över återseendet av särlingen från Oskarshamn – och Nils kunde muntert traska därifrån med sitt livs andra guldbiljett.

Tveklöst en av det kommande startfältets absolut mest udda fåglar, om han skulle komma med.

I fjol lade han allt krut på att fjompa sig och inte ett uns energi på att försöka sjunga – och föll med ansiktet före rätt ner i scengolvet (och – givetvis – ut ur programmet).

Hur det går i år tänker jag inte missa.

   

”Sista chansen” blev Johan Palms bananskal in i ”Idol” förra året. Vad tävlingen innebar för mjölbysonen och hans horder av hysteriska beundrarinnor vet vi redan. Killen kan inte så mycket som klia sig i huvudet utan att applåderas passionerat av entusiastiska flickor i yngre tonåren.

Om Sadie Nuredini och Erik Grönwall kommer att mötas av samma hängivna dyrkan återstår att se.

Men ”Sista chansen” kom i helt rätt tid.

Precis när auditionprogrammen trätt på sig cementskorna och var redo att sänka sig med skrämmande hastighet ned i ett hav av världsrekordsseg sirap blev det här inslaget en nödvändig vitaminkick.

Konkurrensen var stenhård, men de nämnda tu – som fick dela på en guldbiljett – kändes som självklara kandidater till slutaudition. Så självklara att ”Sista chansen” aldrig blev den nervthriller TV4 siktat på. Men som välkommet avbrott i en vattentrampande castingfas ändå mer än godkänt.

   

Kvällens största stjärna av förgyllt papper måste dock tilldelas Gabriel Brandes som försvarade mitt älskade Östergötlands färger med enastående bravur.

Sedan skadar det ju inte det minsta att killen har popstjärnelooks i gränslandet mellan Danny Saucedo och Johan Palm.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet