Bromé och Fylking – årets radiovinnare

Foto: Carolina Byrmo
Fylking och Bromé vann priser på förra årets radiogala - och i år.
NÖJE

Lotta Bromé fick flest röster av lyssnare för programmet P4 Extra. Gert Fylking för Rix Morron Zoo. För andra året i rad fick de folkets pris.

Och de vet varför.

– Jag gillar det jag gör.

– Kanske för att jag säger kuk.

Lotta Bromé blev i kväll chockad när hon fick ta emot priset för bästa kvinnliga programledare på galan för Stora Radiopriset.

– Jag visste inte att de hade kvar priset, så jag hade ingen aning om det. Vi var inte heller nominerade i någon kategori. Jag skulle mest gå och glittra lite, säger hon och skrattar.

Fantastiska lyssnare

Och hon tror att hon vet varför hon vann priset – för andra året i rad.

– Jag jobbar med ett program som hela tiden får fler och fler lyssnare. Jag tror att man hör att jag verkligen gillar det jag gör, det kanske smittar av sig.

– Mina lyssnare är fantastiska och de blir fler och fler trots att vi inte delar ut pengar eller t-shirts, tillägger hon.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ett glas champagne tillsammans med min redaktion, och så ska vi skåla för lyssnarna.

”Låter fantastiskt”

Gert Fylking, som under galan befann sig på en färja på Östersjön, blev också han förvånad när han fick reda på att han tog hem priset för bästa manliga programledare.

– Det låter fantastiskt! Det är en väldigt stor ära att vinna det där priset eftersom det är folkets röster och inte någon jury. Det är exceptionellt kul.

Han tror att han vann för att han drog igång Riksallsvenskan eftersom det förädlade travhästägandet i Sverige.

– En annan anledning kan vara den fantastiska promenaden jag gjorde med Robban i våras. Och sedan kan det vara för att jag säger kuk istället för penis.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att få träffa Anna Anka. Hon är min nya idol – hon är helt fantastisk! En underbar kvinna, hela hennes idévärld är som från en annan planet. Dessutom ger hon sin man en avsugning varje morgon, men på fredag är inte hennes man där – men jag är där, säger han och tillägger att hon kommer till Rix Morron Zoos radiostudio.